1.11.17

Σε ποιούς έδινε χορηγίες ο Χριστοφοράκος

Για χορηγίες και δωρεές σε πολιτικά κόμματα και σε πολιτικά πρόσωπα έκανε λόγο η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, άλλοτε διευθυντή της Siemens στην Ελλάδα, Αικατερίνη Τσακάλου η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη που γίνεται για τα μαύρα ταμεία.
Όπως γράφει στο
in.gr η Μίνα Μουστάκα:  

Η Αικατερίνη Τσακάλου επανέλαβε, όσα είχε πει και στην Επιτροπή της Βουλής αλλά και στην ανάκριση, τονίζοντας ότι είχαν υποπέσει στην αντίληψή της χρηματικές χορηγίες σε κόμματα, αναφέρθηκε σε χορηγίες 15 χιλιάδων ευρώ στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και στην Πολιτική Άνοιξη, ενώ επιβεβαίωσε και το ένα εκατομμύριο που έλαβε για το κομματικό ταμείο του κόμματός του ο Θεόδωρος Τσουκάτος.
Κατά τη μάρτυρα οι χορηγίες αυτές εντάσσονταν στην πρακτική της εταιρείας να έχει καλές σχέσεις με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, ενω αναφέρθηκε και σε δωρεές ηλεκτρικών συσκευών και τηλεφωνικών κέντρων σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία όμως ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν μεγάλης αξίας και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές».
Σε ό,τι αφορά τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, η μάρτυρας ανέφερε ότι πληρώθηκε από τον ίδιο.
Η μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς σε εκφοβιστικές απόπειρες σε βάρος της για να μην μιλήσει συνδέοντας τες με την συγκεκριμένη υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου