1.11.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Καταγγέλουν παράνομη απόλυση Ξενοδοχουπαλλήλου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Καταγγέλλουμε την παράνομη και εκδικητική απόλυση της προέδρου τουΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Πριν η Κυβέρνηση φέρει για ψήφιση τον συνδικαλιστικό νόμο πού περιορίζει έως και καταργεί  τη συνδικαλιστική Δράση, στην Μεσσηνία με πρωτοβουλία του  "πεντάστερου" ξενοδοχείου "Ηοrizon Blu", οι εργοδότες επιβεβαιώνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο τι σημαίνει για αυτούς δίκαιη ανάπτυξη.«εκατομμύρια κερδοφορία για τις επιχειρήσεις και άγρια εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους, με  μισθούς πείνας, εντατικοποίηση και δουλειά ήλιο με ήλιο, απληρωσιές, ελαστικές σχέσεις και απολύσεις.
Τρόμαξαν από την ίδρυση του ταξικού συνδικάτου στον επισιτισμό-τουρισμό και απέλυσαν την πρόεδρο για να τρομοκρατήσουν και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Δηλώνουν καθαρά και ξάστερα ότι η απόλυση της εργαζόμενης γίνεται γιατί είχε συνδικαλιστική δράση.
   Το σωματείο μας στα πλαίσια της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης, όπως και στην υπόθεση της απόλυσης συμβασιούχου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κινητοποιείται και απαιτεί:
1 Την άμεση απόσυρση της απόλυσης.
  2 Από την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει άμεσα και να διενεργήσει έλεγχο, με μικτό κλιμάκιο ελέγχου και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
   Είμαστε σε ετοιμότητα σε συνεργασία με τα ταξικά συνδικάτα να προβούμε σε όποια μορφή κινητοποίησης από κοινού απαιτηθεί για την διεκδίκηση της ακύρωσης της απόλυσης.
   Είμαστε σε ετοιμότητα  για να συνδιοργανώσουμε με τα ταξικά συνδικάτα κινητοποίηση με απεργία όταν η Κυβέρνηση φέρει στην Βουλή για ψήφιση την τροποποίηση του συνδικαλιστικού Νόμου πού καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση.
    Κάνουμε κάλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης και καταδίκης της παράνομης απόλυσης και καλούμε σωματεία και συνδικαλιστές να πάρουν θέση.
    Αν σήμερα προσπαθούν παράνομα να καταστρατηγήσουν ότι δικαιώματα μας έχουν απομείνει, φανταστείτε αύριο και με την διευκόλυνση του νόμου, τι εργασιακή ζούγκλα μας περιμένει να αντιμετωπίσουμε.
    Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Ψηλά το κεφάλι. Λέμε όχι στην μοιρολατρία και στην υποταγή.
   Αγωνιζόμαστε για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, για προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για μια ζωή πού να καλύπτει τις ανάγκες της εποχής μας, πού η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μας το επιτρέπει, αλλά μας τις στερούν οι καπιταλιστές, που μας κλέβουν τον πλούτο πού παράγουμε.
Δηλώνουμε καθαρά και ξάστερα ότι η τρομοκρατία τους θα πέσει στο κενό. Προειδοποιούμε την συγκεκριμένη εργοδοσία και κάθε εργοδοσία ότι θα βρουν το ταξικό κίνημα μπροστά τους!



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου