5.1.18

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Καλούν το ΕΚ Καλαμάτας να αποφασίσει απεργία όταν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο

Την έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με θέμα τη λήψη απόφασης απεργίας την ημέρα πού θα ψηφιστεί στην βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, ζητούν συνδικάτα της πόλης που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, το νεοσύστατο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν Μεσσηνίας, στην κοινή επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΕΚ τονίζουν ότι «οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη γνωστή τακτική που ακολουθεί όποτε είναι να κάνει τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέσα στις γιορτές. Μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, η ψήφιση των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί με πολυνομοσχέδιο τις επόμενες μέρες. Η επιδίωξή τους να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στα μουλωχτά, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι και ο λαός, πρέπει να πάρει μαχητική απάντηση από το ταξικό εργατικό κίνημα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και με νέα απεργία».
Τέλος, καλούν και άλλα συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους του Νομού, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να συνεδριάσουν και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου