Ο Φώτης και ο Γιάννης, η Φωτούλα και η Ιωάννα
έρχονται.
Αν καλέσετε κόσμο το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε μήλα ψητά στο
φούρνο.
Κάτι αλλιώτικο, που μπορεί να γίνει και κάποια άλλη στιγμή και να
προσφερθεί στις φίλες μας μαζί με τον απογευματινό καφέ.
Με τον
ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και κυδώνια ή αχλάδια με τη διαφορά ότι τα
κόβουμε σε ροδέλες και ρίχνουμε το καρύδι, όταν γαρνίρουμε τη σαντιγύ. Η
συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και χωρίς τη σαντιγύ.
Υλικά :
8 μήλα κόκκινα, φιρίκια ή άλλου είδους
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα λικέρ
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κούπα φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
8 μήλα κόκκινα, φιρίκια ή άλλου είδους
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα λικέρ
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κούπα φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι της ηλεκτρικής κουζίνας και ρίχνουμε το λικέρ.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και αφού κρυώσουν, χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγύ. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε τα μήλα και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι της ηλεκτρικής κουζίνας και ρίχνουμε το λικέρ.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και αφού κρυώσουν, χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγύ. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε τα μήλα και σερβίρουμε.
ekklisiaonline.gr