4.1.18

Αλλάζουν πάλι οι καιρικές συνθήκες

Τρέχει το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει τη χώρα. Φεύγει πιο γρήγορα με θεαματική ταχύτητα.
Στο meteo.gr διαβάζουμε: Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από αργά το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια, καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που την προκαλεί κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο.
Οι τρεις χάρτες που επεξεργάστηκαν επιστήμονες μετεωρολόγοι δείχνουν την διαδρομή και την ταχύτατη κίνηση του χαμηλού (ατμοσφαιρική πίεση και φαινόμενα), από την Αδριατική αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην περιοχή της Κύπρου αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Την Τετάρτη βροχές σημειώθηκαν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο, και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο,. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως 9.30μμ περίπου, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
καταγράφηκαν Σέττα Ευβοίας (39.2 χιλιοστά), 
Στενή Ευβοίας (28.8 χιλ.), Έλος Χανίων (27.6 χιλ.), Μόλυβος Λέσβου (21.6 χιλ.), Κύμη Ευβοίας (21.4 χιλ.), και Ικαρία (19 χιλ.). Ακόμη ισχυροί βόρειοι άνεμοι, με ριπές που πλησίαζαν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Απείρανθο Νάξου (98 χλμ/ώρα), στον Κόρωνο Νάξου (74 χλμ/ώρα), στον Απόλλωνα Νάξου (71 χλμ/ώρα), στην Ανάφη (69 χλμ/ώρα), και στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (69 χλμ/ώρα).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου