14.2.18

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στη διαχείριση σκουπιδιών στη Μαραθόλακα Ταϋγέτου

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στην εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακα Ταϋγέτου, απαιτεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο το κλαδικό Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καταγγέλλει την εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακα Ταϋγέτου. Η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια σε άθλιες συνθήκες στον σκουπιδότοπο. Η τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας όπως και ο εξοπλισμός είναι τελείως ανύπαρκτοι.
Καταγγέλλουμε τη στάση της Δημοτικής αρχής Καλαμάτας που σφυρίζει αδιάφορα, ενώ έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της Μαραθόλακας.
Αυτή τη στιγμή χωρίς κανένα απολύτως λόγο έχουν σταματήσει οι εργασίες, με τους εργαζόμενους να έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ Δημοτικής αρχής και επιχειρηματιών -παραγόντων.
Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά για σταθερή δουλειά με δικαιώματα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Να μην περάσει ο διαχωρισμός μεταξύ μας και η προσπάθεια να γίνουμε έρμαιο στα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία. Από κοινού να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς και γενικότερα από την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.
Απαιτούμε εδώ και τώρα οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε:
  1. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
  2. Να ξαναλειτουργήσει ο χώρος και να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι.
  3. Να υπογραφούν για όλους τους εργαζόμενους νέες συμβάσεις με την νέα εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Να μην πεταχτούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο από την νέα εταιρεία.
  4. Να τηρηθούν εδώ και τώρα όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με παροχή ειδικού εξοπλισμού ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των εργαζομένων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου