8.3.18

Έρευνα: Αυτή είναι η πιο κοινή λέξη που λένε οι άνθρωποι στον ύπνο τους

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μιλήσει έστω και μια φορά στη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.
Μια γαλλική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep έρχεται να μας πει ποια είναι η λέξη που λέμε περισσότερο από όλες στον ύπνο μας.
Όπως αποδείχτηκε οι περισσότερες λέξεις που λεγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι αρνητικές και αρκετά πρόστυχες.
Και σύμφωνα με τους ερευνητές η πιο κοινή λέξη είναι το «όχι».
Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κοιμόμαστε βρισκόμαστε σε κατάσταση REM και σε αυτήν την κατάσταση είναι που έχουμε τα πιο έντονα και συναισθηματικά όνειρα.
Το να μιλάει κανείς στον ύπνο του είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και σε οποιδήποτε στάδιο του ύπνου.
Στην αρχή της νύχτας οι άνθρωποι τείνουν να κοιμούνται πιο βαθιά και η ομιλία τους μπορεί να ακούγεται πιο πολύ σαν μουρμουρητό παρά σαν λέξεις ξεκάθαρες. Όσο περνάει η νύχτα, όμως, ο ύπνος γίνεται πιο ελαφρύς και οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα τους πιο ξεκάθαρες.
Και μπορεί το να μιλάτε στον ύπνο σας να μην υπάρχει περίπτωση να σας βλάψει αλλά μπορεί να είναι ένα αρκετά ντροπιαστικό συμβάν. Επιπλέον, μπορεί και να ενοχλεί τους γύρω σας.
Αν κάτι τέτοιο γίνεται πολύ συχνά σε σημείο που ενοχλεί τον σύντροφό σας καλό θα είναι να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό ύπνου έτσι ώστε να λύσετε το θέμα που σας απασχολεί το οποίο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε άγχος και στρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου