9.3.18

Τι απαντά η Γαλλική Πρεσβεία για το email στην Ελλάδα σε περίπτωση μεγάλης κρίσης

Κανένα προειδοποιητικό χαρακτήρα ούτε τη μορφή κατεπείγοντος έχει το mail που εστάλη σε Γάλλους υπηκόους που ζουν στην Ελλάδα όπως διευκρινίζει η γαλλική πρεσβεία έπειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε με προηγούμενο μήνυμά της στο οποίο κάνει λόγο για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης κρίσης καθώς και στον απόηχο σχετικών δημοσιευμάτων που σχολίαζαν ότι πρώτη φορά η πρεσβεία στέλνει e-mail με τέτοιο περιεχόμενο.
Στο διευκρινιστικό κείμενο η πρεσβεία αναφέρει ότι πρόκειται για μια καθαρά διοικητική διαδικασία ρουτίνας που έχει αποκλειστικά σαν στόχο να ενημερώσει τους Γάλλους που ζουν στην Ελλάδα για το πως θα προφυλαχθούν απέναντι στο ενδεχόμενο φυσικών καταστροφών.
Νωρίτερα
Σοβαρά ερωτηματικά προκάλεσε το email που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Γάλλων υπηκόων που ζουν στην Ελλάδα και περιλαμβάνει το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονήσει η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το αποκάλυψε η ανταποκρίτρια του Realfm στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Το σχετικό email εστάλη στις 10:40 το πρωί .
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επικοινωνία με το γαλλικό πρόξενο επικαλέσθηκε ως δικαιολογία ότι οι γάλλοι που έρχονται στην Ελλάδα ανησυχούν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού! Ωστόσο ποτέ στο παρελθόν το γαλλικό Προξενείο δεν είχε στείλει ανάλογο μήνυμα ούτε σε σεισμούς αλλά ούτε και σε δονήσεις!
Είναι η πρώτη φορά φθάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Γάλλων υπηκόων που ζουν στη χώρα μας ανάλογη αλληλογραφία καθώς στο παρελθόν είχαν σταλεί emails που αναφέρονταν ξεκάθαρα σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, όχι όμως για κρίση στην χώρα μας.

Το σχέδιο ασφαλείας του Γαλλικού προξενείου αναφέρει:
Σχέδιο ασφαλείας και τομεάρχης:
Σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε αυτό το link https://gr.ambafrance.org/Plan-de-securite-ilots-6522
Γνωρίζετε τον τομεάρχη σας;
Αν όχι, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία στο πιστοποιητικό εγγραφής στο μητρώο (στην ενότητα Ασφάλεια αναφέρονται η ταυτότητα και τα στοιχεία του τομεάρχη της νησίδας σας)
Με αυτή την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε να ενημερώσετε τις οικογένειες σας/τους φίλους/ τις γνωριμίες που σας επισκέπτονται στην Ελλάδα, να εγγραφούν στις ενημερώσεις «Ariane», για την καλύτερη εξασφάλιση της ασφάλειας των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους εκτός Γαλλίας.
Για μια καλύτερη ασφάλεια, παρακαλείστε να ενημερώνεται τα στοιχεία σας, κατά την διάρκεια αλλαγών (διεύθυνσης, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο κτλ) πηγαίνοντας στο λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα service-public.fr
Στα links που υπάρχουν στα e-mails αναφέρονται οι οδηγίες οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν τα εξής :
΅”Το Προξενείο στην Αθήνα διαθέτει σχέδιο ασφάλειας για τη διευκόλυνση της διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικής καταστροφής, που επηρεάζει την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το έδαφος της προξενικής περιφέρειας χωρίζεται σε νησίδες (περιοχές) Κάθε ένας από αυτούς έχει έναν διαχειριστή μπλοκ και βοηθούς, ο ρόλος του οποίου είναι να παρέχει τη διασύνδεση, κυρίως όσον αφορά τη μετάδοση πληροφοριών, μεταξύ των γαλλικών και των προξενικών υπηρεσιών σε περίπτωση κρίσης μόνο.
Αν έχετε εγγραφεί στο μητρώο των Γάλλων υπηκόων στο εξωτερικό, που περιλαμβάνονται στην «Κοινότητα Ασφάλειας Σχέδιο γαλλικά» που κρατούν μέχρι σήμερα, στην Αθήνα, το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας της Γαλλίας.
Η βασική δομή του σχεδίου ασφαλείας είναι σε “νησίδες”. Για να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να πάρει πιο γρήγορα από εσάς και την οικογένειά σας και να σας βοηθήσει, έχουμε στην πραγματικότητα διοργάνωσε η γαλλική κοινότητα στην Αθήνα και την περιοχή της, χρησιμοποιώντας μια συστηματική κοπής σε «νησίδες» .Κάθε μπλοκ είναι υπό την ευθύνη ενός ηγέτη νησίδας, ενός εθελοντή που έχει την αποστολή να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας βοηθήσει εάν είναι απαραίτητο. Θα ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ εσάς και της Πρεσβείας σε περίπτωση ενεργοποίησης του Σχεδίου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου