23.4.18

Πετυχημένοι ιππικοί αγώνες στο Πλατύ του Αγίου Γεωργίου

Επιτυχία σημείωσαν οι ιππικοί αγώνες στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με έθιμο εκατοντάδων ετών. 
Τους αγώνες παρακολούθησαν πολλές εκατοντάδες θεατών, παρά το γεγονός ότι η ημέρα ήταν εργάσιμη, οι οποίοι απόλαυσαν εντυπωσιακό θέαμα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, έφιππος ο Βαγγέλης Σκιαδάς, με τον ίππο «Ίριδα», μετέφερε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην εξέδρα, όπου την παρέλαβε ο εφημέριος του Πλατέος πατήρ Νικόλαος Χαντζής.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος προσέφερε σε όλους τους αναβάτες ένα μαντήλι χειρός λευκό και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, όπως προστάζει το παλαιό έθιμο. Ο νικητής του τελικού των καθαρόαιμων έλαβε ως δώρο και μία μεγάλη, πλεκτή, λεπτή κουλούρα.
Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, Δημήτρης Πολίτης, Πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κήρυξε την έναρξη των αγώνων.
Ακολούθησαν οι ιπποδρομίες στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, σε διαδρομή χιλίων μέτρων, με αφετηρία σημείο κοντά στο εξωκκλήσι του Αγίου. Την περιγραφή των αγώνων έκανε ο Γιώργος Φάβας, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλίππων Πελοποννήσου.
Στην 1η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα «Πομερόλ», «Άουαρ Σουήτ Αρτ» και «Πήγασος». Πρώτος τερμάτισε ο ίππος «Πομερόλ», ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Λίβα και Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη τον Περικλή.
Στη 2η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα «Τοπ Κόουτ» και «Αζερέλ», ενώ η «Καλλονή» διεγράφη λόγω τραυματισμού. Νικητής ο ίππος «Τοπ Κόουτ»,
ιδιοκτησίας Μιχάλη Ταχταμπά, με αναβάτη τον 60χρονο Νίκο Μώρο.
Στην 3η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα «Αθήρ Ντουμπάι» και «Λετζεντάρυ Λαντ», χωρίς να μετάσχει και ο «Μπιγκ Μάουθ Στράικ», επειδή απεβίωσε αμέσως μετά την κλήρωση. Πρώτος ανεδείχθη ο ίππος «Αθήρ Ντουμπάι», ιδιοκτησίας Μιχάλη Ταχταμπά, με αναβάτη τον ίδιο.
Στον τελικό μετείχαν οι νικητές των τριών προκριματικών και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο ίππος «Αθήρ Ντουμπάι», με δεύτερο τον «Πομερόλ» και τρίτο τον «Τοπ Κόουτ».
Στην ιπποδρομία μιγάδων και ντόπιων ίππων, υπερίσχυσε ο ίππος «Σαγιάλ», ιδιοκτησίας της οικογενείας Χιλ, με αναβάτη το Δημήτριο Χιλ και ακολούθησαν οι ίπποι «Ίριδα» και «Μοχίτο».
Τους αγώνες υποστήριξε οικονομικά και με τη διάθεση μέσων και προσωπικού ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ για την προετοιμασία τους κοπίασαν η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου