" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

11.7.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Δημόσια συζήτηση για την αναδιοργάνωση της πλατείας 23ης Μαρτίου

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει δημόσια συζήτηση του θέματος «Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση πλατείας 23ης Μαρτίου Καλαμάτας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη, στο ιστορικό Δημαρχείο (Αριστομένους 28).
Οι βασικοί στόχοι της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας 23ης Μαρτίου
και του περί αυτήν χώρου είναι οι εξής:
Α. επίτευξη της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της άμεσης περιοχής
Β. αύξηση των περιοχών κίνησης των ευάλωτων χρηστών
Γ. αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου περιφερειακά της πλατείας
Δ. αισθητική αναβάθμιση για τόνωση εμπορικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής
Ε. βελτίωση της άνεσης της κυκλοφορίας των πεζών.
Το κύριο ζητούμενο της εν λόγω μελέτης αφορά στην ανάδειξη της περιοχής της πλατείας και στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τους κατοίκους της πόλης. Αυτό επιτυγχάνεται με την αύξηση της διατιθέμενης στους πεζούς επιφάνειας της πλατείας 23ης Μαρτίου και των πεζοδρομίων. Για το λόγο αυτό, μειώνεται το διαθέσιμο οδόστρωμα κίνησης των οχημάτων επί της οδού Σταδίου, από την οδό Νέδοντος έως τον κυκλικό κόμβο με την οδό Υπαπαντής, με διατήρηση της αμφίδρομης κυκλοφορίας των οδών 23ης Μαρτίου, Υπαπαντής και Σταδίου και με καλύτερη διευθέτηση των κυκλοφοριακών ροών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου