14.7.18

Η κηδεία του μακαριστού Ιγνατίου στη Λάρισα

Με την δέουσα μυσταγωγία και το θρησκευτικό πρωτόκολλο τελέστηκε στη Λάρισα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου. Απεβίωσε πριν λίγες μέρες στο Μαϊάμι των Ηνωμ. Πολιτειών κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.
Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Παράστησαν 33 μητροπολίτες απ’ όλη την Ελλάδα. Ακολούθησε περιφορά σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και η ταφή πίσω από τον μητροπολιτικό ναό  Αγ. Αχιλλίου, σε χώρο που ο ίδιος είχε επιλέξει κατά το παρελθόν.
Από νωρίς χιλιάδες Λαρισαίοι  συνέρρεαν στον Μητροπολιτικό Ναό. Για το έργο και την προσωπικότητα του μακαριστού Ιγνατίου αναφέρθηκαν στους επικήδειους ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο
Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.
Τα τελευταία 24ωρα, όταν το σκήνωμα είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα  η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε να τοποθετηθεί - όπως έγινε - ειδικό καπάκι – ψυγείο. Κι αυτό επειδή είχαν περάσει πολλές μέρες από τον θάνατο του μητροπολίτη Ιγνατίου και ακολούθησε το πολυήμερο ταξίδι από την Αμερική μέχρι την Λάρισα.
Για την κάλυψη της κενής μητροπολιτικής έδρας θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το φθινόπωρο.
Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η Σαλαμίνα είναι γενέτειρα πόλη του).

foto από το larissanet,gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου