14.7.18

Η αμοιβή των ρέφερι στο Μουντιάλ

Γέμισαν ευρώ οι διαιτητές, οι βοηθοί τους και όσοι ασχολήθηκαν με την τηλεδιαιτησία στο VAR σε αυτό το Μουντιάλ της Ρωσίας. 

Η αμοιβή των ρέφερι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για τον ένα μήνα των αγώνων,  κάθε ένας από τους καλύτερους ρέφερι στον κόσμο θα εισπράξει  ούτε λίγο, ούτε πολύ  το ποσό των 57.000 ευρώ!
Ασφαλώς και θα είναι το πλέον προσοδοφόρο καλοκαίρι της ζωής τους.  Άφησαν τις επαγγελματικές τους ασχολίες, τις όποιες άλλες υποχρεώσεις τους και τις οικογένειές τους για να απασχοληθούν αποκλειστικά ένα μήνα τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά στην αμοιβή υπολογίζεται και ο χρόνος προετοιμασίας, με συνεχή καθημερινή προπόνηση, τα σεμινάρια τοπικού και διεθνούς επιπέδου αλλά και η προετοιμασία για το VAR.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα έσοδα. Στα 57.00 ευρώ θα προστεθεί και επιπλέον αμοιβή ύψους 2.500 ευρώ, ως αποζημίωση για κάθε αναμέτρηση που θα διευθύνουν.
Όσον αφορά τους επόπτες, οι απολαβές πέφτουν κατακόρυφα στα 20.000 ευρώ «σταθερά» και 1.600 ευρώ ανά αγώνα.
Στα αξιοσημείωτα: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας,   ο «μισθός» των κορυφαίων διαιτητών ήταν 40.000 ευρώ. Στην διοργάνωση του 2010 έφτανε ... μόλις στα 28.500 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου