12.7.18

Όταν ο Πάνος έχει κέφια (και) ο Βλαδίμηρος μετράει ήττες

Ο πρόεδρος Πάνος ήταν ξεκάθαρος: «Θα υπογράψω για τα Σκόπια μόνο αν απελάσεις δύο Ρώσους διπλωμάτες»

Το ποτήρι με το νερό έπεσε από τα χέρια του Αλέξη! 
Αυτός κι αν ήταν αιφνιδιασμός. 
Δύο Ρώσους, πρόλαβε να ψελλίσει πριν ο «πνιγμός» του κάνει την φρουρά του να πέσει πάνω του σαν να έχει δεχτεί μία δέσμη από σφαίρες…
Το σχέδιο ήταν πράγματι σατανικό. 

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν θα απαντούσε στην «πρόκληση» και η ελληνική κοινή γνώμη θα ζούσε μερικά εικοσιτετράωρα αγωνίας, μην τυχόν χάσουμε την ασπίδα προστασίας από το ξανθό γένος. 
Την ίδια ώρα ο Πάνος θα υπέγραφε εν κρυπτώ την πρόσκληση ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Τέλος πάντων, θα χανότανε η μπάλα. Με τον Βλαδίμηρο να προχωρά σε αντίποινα, ποιος θα νοιαζότανε για μία μικρή χώρα στα βόρειά μας με δύναμη πυρός τριών (3) ελικοπτέρων;
Ο Αλέξης μόλις είχε προσγειωθεί σε έναν καναπέ και
προσπαθούσε να συνέλθει από την έκπληξη. Η αλήθεια είναι ότι βρήκε την ιδέα καλή, όπως αυτές που πυκνά – συχνά παρουσίαζε ο συνοδηγός Πάνος. Κι ύστερα, συνέχισε, ο Πάνος, θα κάνω και μία δήλωση για τα Σκόπια που θα κάνει τους αντιπάλους να χάσουν την μπάλα: «Μπορεί να μαζεύουν προσκλήσεις και ίσως και κάποιες φωτογραφίες, όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία, θα μένουν εκτός ΝΑΤΟ. Όσο δεν θα έρχεται η Συμφωνία στην Βουλή δεν θα έρχονται εκλογές και θα εξαντληθεί η τετραετία».

Την ίδια ώρα θα «μαλάκωναν» τους Αμερικάνους που είχαν γίνει έξαλλοι με την απόκτηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τον Ιβαν Σαββίδη, θα έριχναν την ευθύνη για τα συλλαλητήρια σε μυστικές υπηρεσίες τρίτης χώρας και θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Το σενάριο ήταν έτοιμο. 
Η Ρωσία δεν ήθελε την συμφωνία με τα Σκόπια. Άρα; Όποιος επιμένει να διαφωνεί είναι πράκτορας των Ρώσων, ανθέλληνας και τσιράκι του Κυριάκου και της Μαρέβα. 
Αυτό το τελευταίο δεν είχε ιδιαίτερη σχέση, αλλά κολλούσε σε κάθε περίσταση.

Ο Ιβάν; Ο επιστήθιος φίλος του Πάνου; 

Ο άνθρωπος που για λογαριασμό τους δέχτηκε να γίνει ακόμη και λαγός στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; 
Τι σημασία είχε τώρα αυτό; 
Θα είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος που θα θυσιαστεί; Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος Πάνος δεν έχει φίλους. Πλέον ούτε στελέχη, ούτε καν ψηφοφόρους.  
Έχει όμως μερικές ακόμη μέρες στο αγαπημένο του υπουργείο…

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου