Νηστίσιμες σοκολατένιες καριόκες είναι η πρόταση του monastiriaka.gr για όσους έχουν Σωτήρη ή Σωτηρούλα.
Γιορτάζουν αύριο Δευτέρα και κάτι παγωμένο είναι ότι πρέπει.
Υλικά, που χρειάζονται
200 γρ. νερό,
200 γρ. ζάχαρη,
250 γρ. καρύδια σπασμένα,
2 κουτ. σούπας κακάο,
4 κουτ. σούπας κονιάκ,
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη,
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο,
1 κουτ. γλυκού κανέλα,
500 γρ. κουβερτούρα,
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το κακάο και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το πατάμε λίγο αν έχει ατέλειες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Παίρνουμε μία, μία τις φέτες με 2 κουτάλια και τις βουτάμε στην κουβερτούρα γύρω - γύρω. Έπειτα τις βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο ή ακόμη σε ένα κρύο δωμάτιο.
Αν το επιθυμείτε μπορείτε να τις τυλίξετε με αλουμινόχαρτο, αφού κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Γιορτάζουν αύριο Δευτέρα και κάτι παγωμένο είναι ότι πρέπει.
Υλικά, που χρειάζονται
200 γρ. νερό,
200 γρ. ζάχαρη,
250 γρ. καρύδια σπασμένα,
2 κουτ. σούπας κακάο,
4 κουτ. σούπας κονιάκ,
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη,
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο,
1 κουτ. γλυκού κανέλα,
500 γρ. κουβερτούρα,
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το κακάο και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το πατάμε λίγο αν έχει ατέλειες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Παίρνουμε μία, μία τις φέτες με 2 κουτάλια και τις βουτάμε στην κουβερτούρα γύρω - γύρω. Έπειτα τις βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο ή ακόμη σε ένα κρύο δωμάτιο.
Αν το επιθυμείτε μπορείτε να τις τυλίξετε με αλουμινόχαρτο, αφού κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!