11.9.18

Δήμος Πύλου - Νέστορος:Στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Πελοποννήσου 2014-20 το έργο "Αγροτική Οδοποιΐα ΔΕ Χιλιοχωρίων"

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Πελοποννήσου 2014-20 το έργο "Αγροτική Οδοποιΐα ΔΕ Χιλιοχωρίων" 

Ένα ακόμα μεγάλης σημασίας έργο πραγματοποιείται στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, σκοπός του οποίου είναι να καταστούν ασφαλή και λειτουργικά τα οδικά τμήματα. Το δίκτυο δρόμων, που περιγράφεται ως χωματόδρομοι, διέρχεται από αγροτικές καλλιέργειες κυρίως ελαιοκομίας και αμπελουργίας.

Το έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Χιλιοχωρίων», προϋπολογισμού 646.249,80€, εντάχθηκε στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ξεκινάει από του Χανδρινού διασχίζει τον κάμπο, περνά από τη Στενωσιά και καταλήγει στην Κουκουνάρα και τα Κρεμμύδια.

Σύμφωνα με τη μελέτη, επί του υφιστάμενου χωματόδρομου θα κατασκευασθεί εκ νέου, αγροτικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος, μήκους 6.272,90 μέτρων και πλάτους 4,00 μ. Η κύρια χρήση του δρόμου θα προέρχεται από αγροτικά αυτοκίνητα, ημιφορτηγά και τρακτέρ. Το καθαρό πλάτος του δρόμου (4,00 μ.) κρίνεται επαρκές για τις ανάγκες και τις προδιαγραφές του δρόμου, γιατί καλύπτει τις προδιαγραφές ενός μέσου τροχοφόρου πλάτους 1,50μ. και με δυνατότητα συνύπαρξης δύο αυτοκινήτων - αντίθετα κινούμενων – στην ίδια διατομή της οδού.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε σχετικά: 

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο οδοποιίας που αφορά την αγροτική οικονομία οδεύει προς υλοποίηση. Η πληρότητα του φακέλου του έργου που κατατέθηκε από την υπηρεσία μας στη διαχειριστική αρχή πήρε την υψηλότερη βαθμολογία. Οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα μας της Τεχνικής Υπηρεσίας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έργα που διασφαλίζουν την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου