11.9.18

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ αλλά κυρίως την ελπίδα η παροχή γνώσης να αποτελέσει εφόδιο για νέους ακαδημαικούς πολίτες που προσφέρουν στο τόπο μας και την χώρα, ξεκίνησε ο Αγιασμός στα σχολικά συγκροτήματα της Τριφυλίας.
Γεμάτος από τα τιτιβίσματα των νέων παιδιών ήταν το προαύλιο του 1ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας που συστεγάζονται με τον αγιασμό να τελεί ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Θεοτόκου. Παρουσία των φορέων μαζί με τους
Συλλόγους γονέων και Κηδεμόνων το ξεκίνημα της χρονιάς με καλωσόρισμα των παιδιών στην Α Δημοτικού έκανε τόσο ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού κ.Διονύσιος Αθανασόπουλος όσο και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Ιωάννης Αποστόλου. Μίλησαν για την χάρη και την ευλογία της εκκλησίας με την παροχή γνώσεων που παρέχουν τα σχολεία ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν σωστά και να έχουν κριτική σκέψη μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι χαράς, μόρφωσης,
παιχνιδιού και παιδείας που αποτελούν τις βάσεις για το μέλλον. Παρών ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Δήμου όπως οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Μερκούρης, ο κ.Π. Τσίγγανος, από την Περιφέρεια εκπρόσωπος κοινωνικός εταίρος, οι εκπαιδευτικού του συγκροτήματος και πλήθος γονιών.
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Με επισημότητα όμως πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας όπου μεταξύ άλλων διαβάστηκε τόσο το μήνυμα του Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας προς τους μαθητές και σπουδαστές, του υπουργού Παιδείας, σε μια σεμνή τελετή. Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Δημήτρης Δράκος ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Τριφυλίας για τον ελαιοχρωματισμό και αναβάθμιση των σχολικών τάξεων που θα υποδεχτούν τους μαθητές στο φιλόξενο χώρο του σχολείου. Ο
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Μερκούρης μίλησε για τις δυνατότητες και δεξιότητες που προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση η οποία στηρίζει την κοινωνία μας, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία στους μαθητές υποσχόμενος ο Δήμος να είναι κοντά στις παρεμβάσεις των νέων για την δημιουργική σχολική χρονιά, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους μαθητές. 
ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου έγινε ο αγιασμός στο προαύλιο του ΓΕΛ Κυπαρισσίας. Ο ιεράρχης μίλησε για αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα παιδείας και εκκλησίας για να τονίσει ότι "εμπεριέχουν όχι μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα ώστε οι νέοι να αποκτήσουν πνεύμα σοφίας για να γίνουν οι νέοι ρήτορες γεμάτα ιδεώδη μπορούν να διακριθούν στην ζωή του αρκεί να βρίσκονται κοντά στην εκκλησία" ευχόμενος να είναι ευλογημένη χρονιά ώστε να αριστεύσουν όλοι στο στίβο της ζωής. 
Η τελετή έκλεισε με ευχές από το σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας και φορέων που παρακολούθησαν τον αγιασμό, ενώ αμέσως μετά σε όλα τα σχολεία σχεδόν ξεκίνησε η διανομή των βιβλίων. 
AΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Τελέστηκε ο Αγιασμός στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι (ΕΕΕΕΚ) που βρίσκεται στην πόλη μας σήμερα Τρίτη 11/9 στις 9:30, χοροστατούντος του εφημέριου π. Διονύσιου Καλογερόπουλου. Παρόντες ήταν οι γονείς ως σύλλογος κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί.
Σε ερώτηση μας για το πώς ξεκινάει η σχολική χρονιά ο Δ/ντης κος Ιωάννης Σάκκουλας μας είπε:
«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά καλύτερα από προηγούμενες καθώς την πρώτη μέρα του Αγιασμού παρίστανται αναπληρωτές εκπ/κοι στο σχολείο και από αύριο ξεκινά η λειτουργία του με μειωμένο όμως πρόγραμμα καθώς δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί εκπαιδευτικός της ειδικότητας των Καλλιτεχνικών, έλλειψη που είχαμε ολόκληρη την περσινή χρονιά και εκφράζω εδώ το παράπονο μου γιατί διορίστηκαν αναπληρωτές σε Γενικά σχολεία, καλώς μεν, αλλά προτεραιότητα με το νόμο έχει η κάλυψη των κενών θέσεων στην Ειδική Αγωγή.»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Chrisox - BIZZY BIZZY ft. Big Mike: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ YOUTUBERS ΜΙΛΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
 
ΤΗΝ καλύτερη προβολή μέσα από την μουσική, την δημιουργία αλλά κυρίως το σφυγμό της νέας γενιάς αποτυπώνει το νέο βίντεο κλιπ που ήδη γίνεται hot spot στο διαδίκτυο από μια ομάδα νέων ανθρώπων από την Κυπαρισσία. Ο τίτλος του ραπ τραγουδιού έχει τίτλο "Chrisox - BIZZY BIZZY ft. Big Mike" και ήδη πλησιάζει τις 20.000 προβολές σε λίγα 24ωρα! 
Το δροσερό από το καλοκαίρι που μας άφησε βίντεο κλιπ γυρίστηκε το καλοκαίρι στην παραλία Κυπαρισσίας προβάλλοντας την περιοχή μέσα από ένα δημιουργικό εγχείρημα που αποτελεί την αρχή μιας καλής υποσχόμενης πορείας. Μέσα από το βίντεο κλιπ η παρέα των νέων εκφράζεται μέσα από τους στίχους για το τώρα και το μέλλον της νέας γενιάς, το όραμα, αλλά κυρίως το πάθος για την μουσική που αποτελεί αγαθό. Η εκτέλεση παραγωγής έγινε από την MP Productions και ήδη προβάλλεται στο δικτυακό κανάλι της περιοχής από το δικτυακό τόπο kyparissianews.com και στο web κανάλι του, αλλά σύντομα θα παίζει παντού..
ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ YOUTUBERS
Οι αντιδράσεις από το κοινό είναι πολύ θετικές καθώς οι όποιες μικρές ατέλειες δικαιολογούνται από το τελικό αποτέλεσμα που αποτελεί κοινή τους δημιουργία μέσα από το όραμα του νεαρού Chrisox που είναι σπουδαστής. Να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρον για την μετάδοση του κλιπ έχουν ζητήσει ήδ 2 περιφερειακά κανάλια και μετά το youtube θα δούμε στο μέλλον κι άλλες δράσεις του νεανικού γκρούπ. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια κυρίως γιατί η νέα γενιά ξέρει πως να εκφραστεί μέσα από την μουσική, τα πολυμέσα για να αποδείξει ότι έχει τα κότσια να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο...
 
Το τραγούδι εδώ https://www.youtube.com/watch?v=oDYYQ4CwbAQ και στο youtube στο κανάλι kyparissianews. Γ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου