21.12.18

Ο χάρτης πρόβλεψης για τα Χριστούγεννα

Δείτε που και πως θα είναι ο καιρός το μεσημέρι της 25 ης Δεκεμβρίου, σε όλη τη χώρα, μέσα από το χάρτη πρόβλεψης του meteo.gr και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα υπάρχει συννεφιά (και πιθανόν βροχές) πάνω  από τη Δυτ. Μεσσηνία. 
Από το προηγούμενο βράδυ θα έχουν κάνει την εμφάνισή τους χιόνια στην Κεντρική Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Φυσικά, τα χιόνια θα επηρεάσουν τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.  
Όπως συνέβη τις προηγούμενες μέρες, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου πλησίασε στους -10 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Ελλάδα και λίγο πάνω από το 0 σε άλλες πιο νότιες περιοχές. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-9.9β), Φλώρινα (-8.4β), Μεσόβουνο Κοζάνης (-7.5β), Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στα 2205μ. (-6.8β), Βαρικό Φλώρινας (-6.2β), Κοιλάδα Κοζάνης (-6.2β), και Νέο Καύκασο Φλώρινας (-6.2β).
Πάντως το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Παγετός θα σημειωθεί έως και το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου (Σάββατο προς Κυριακή) στα κεντρικά ορεινά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 9β, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 11β, στα κεντρικά από 3 έως 14β, στα νότια από 4 έως 15β, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14β, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 12β, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 16β, και στην Κρήτη από 7 έως 17β.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου