22.12.18

Η Ιταλία βγάζει τον στρατό στους δρόμους της Ρώμης για να κλείσει τις λακούβες

Ο ιταλικός στρατός θα βοηθήσει στο να κλείσουν οι λακούβες στους δρόμους της Ρώμης, οι οποίες είναι αιτία δυστυχημάτων και τραυματισμών πεζών και οδηγών αυτοκινήτων.
Πρόκειται για μέτρο που προτάθηκε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το οποίο ψηφίζεται, σήμερα, από το κοινοβούλιο της Ρώμης. Σαράντα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για το 2019 και άλλα είκοσι για το 2020, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αρχικά το συγκεκριμένο μέτρο είχε απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, αλλά το κίνημα Πέντε Αστέρων το ξαναπαρουσίασε. Εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος, ποδηλάτες που έπαιρναν μέρος στον Γύρο της Ιταλίας αρνήθηκαν να περάσουν από την Ρώμη και ζήτησαν να ακυρωθεί η συγκεκριμένη διαδρομή.
Παράλληλα με τον στρατό, για την βελτίωση της κατάστασης των δρόμων της Αιώνιας Πόλης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και εθελοντικές οργανώσεις, μέλη των οποίων, τα τελευταία τρία χρόνια, έκλεισαν πάνω από πέντε χιλιάδες λακούβες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου