21.12.18

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2019 ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

ΜΕΤΕΩΡΟΣ ο Προυπολογισμός στο Δήμο Τριφυλίας καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης, λόγω έλλειψης απαρτίας, αναβλήθηκε η συζήτησή του μετά από την 21η  συνεδρίαση που προηγήθηκε διάρκειας 3 και πλέον ωρών..
Ο εκτελών χρέη Προέδρου στο Σώμα κ. Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος που αναπλήρωνε τον κ. Καλκαβούρα, τόνισε ότι "δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι πριν την 2η συνεδρίαση αποχώρησαν, διότι προφανώς δεν ήθελαν αυτό το θέμα σήμερα να συζητηθεί" καθώς ήταν μόλις 13 δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς θα σταλεί νέα πρόσκληση με μοναδικό θέμα τον Προυπολογισμό του 2019. 
Ο Σαράντος Κουκούμης υποστήριξε ότι "για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι πολύ λυπηρό ότι ορισμένοι συνάδελφοι προτίμησαν τον δρόμο της φυγής, αφού οι όποιες διαφωνίες δεν μπορούν να υλοποιούνται με αυτό τον τρόπο, θέτοντας εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου".
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...Ο Στάθης Ανδρινόπουλος εξήγησε ότι "η απουσία δημοτικών συμβούλων αποτελεί πολιτικό πρόβλημα, δεν θα κρίνω αν έπρεπε να φύγουν ή όχι αφού είναι προσωπικό τους θέμα, οπότε η ύπαρξη απαρτίας στέλνει πολιτικό μήνυμα στην δημοτική αρχή". 
Τέλος ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας αποσαφήνισε λέγοντας ότι "μου κάνει έκπληξη ότι στα έδρανα της αντιπολίτευσης συνεπείς ήταν τόσο ο κ. Ανδρινόπουλος όσο και ο κ. Κουκούμης, νομίζω ότι η υπευθυνότητα όλων αξιολογείται, το βέβαιο είναι παρότι υπήρχε ικανός αριθμός δημοτικών συμβούλων στην προηγούμενη συνεδρίαση, διάλεξαν την φυγή, οπότε για να λειτουργήσει ο Δήμος χρειάζεται τον
Προυπολογισμό, ο καθένας μπορεί να καταθέτει τις διαφωνίες του, αλλά αυτή τη στιγμή να διακινδυνεύει η μισθοδοσία των υπαλλήλων, η πληρωμή των προμηθευτών με την οποιαδήποτε παρακώλυση της συνεδρίασης αποδεικνύει αρκετά πράγματα...
" ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΤΗΝ υιοθέτηση ψηφίσματος για την διασφάλιση των εργαζομένων με την μόνιμη λειτουργία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, ζήτησε από το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, με τις παρατάξεις ομόφωνα να τάσσονται υπέρ των εργαζομένων αν και ασκήθηκε δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για τους πολιτικούς χειρισμούς που οδήγησαν σε αστάθεια την δημοτική επιχείρηση.
Πιο αναλυτικά ο κ. Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε ότι "ενόψει ελέγχου από τον ορκωτό λογιστή, ανησυχούμε για την περίπτωση λουκέτου που φημολογείται στην ΔΕΥΑΤ, ζητάμε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν, να στελεχωθεί με μόνιμο τεχνικό και επιστημονική προσωπικό με δημιουργία εσωτερικού κανονισμού αλλά κυρίως να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού ώστε να μην προκληθεί θέμα βιωσιμότητα" ενώ ζήτησε ψήφισμα που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο από όλες της ΔΕΥΑ και θα σταλεί στην Κυβέρνηση για μονιμοποίηση των υπαλλήλων που απευθύνεται στο υπουργείο Εσωτερικών, καταλήγοντας ότι ζητούνται τα αυτονόητα σε πνεύμα συνεργασίας.
ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ..
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας απαντώντας στον κ. Κουφαλάκο είπε ότι "δεν υπήρχε καν ούτε η ιδέα να κλείσει η ΔΕΥΑΤ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οποία επεκτάθηκε από τη Κυπαρισσία μετά το 2014 σε όλη τη Τριφυλία" αποδίδοντας σε παθογένειες λόγω του βάρους που σήκωσε από άλλες περιοχές του Δήμου, λέγοντας ότι "στόχος είναι να ορθοποδήσει" παραδεχόμενος ότι "η ΔΕΥΑΤ είναι υποστελεχωμένη αλλά δεν το επιτρέπει το ισχύον καθεστώς από την πλευρά της πολιτείας" ενώ για τους ελέγχους εξήγησε ότι η Δημοτική αρχή δεν εμπλέκεται στο έργο του ορκωτού λογιστή.
Κριτική στη δημοτική αρχή για την ανοργανωσία όπως είπε της ΔΕΥΑΤ άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος καθώς "οι παθογένειες που παρουσιάστηκαν ήταν από την αρχή της σύστασης, αλλά στόχος μας πρέπει να είναι το ξεκαθάρισμα των ελέγχων όπως και εξασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων".
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Η Γιάννα Μαραβελή από την ελάσσονα μειοψηφία στάθηκε στις άπειρες ερωτήσεις με καταγγελίες που έγιναν για τη ΔΕΥΑΤ, αναλύοντας ότι "ο Πρόεδρος δεν εμφανίζεται στο Δ.Σ. να δώσει πειστικές απαντήσεις, η δε αναφορά συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν έχει έστω θορυβήσει τον Δήμαρχο αν τελικά συμβαίνει κάτι" προσθέτοντας ότι "υπάρχουν δημοσιεύματα για την γεώτρηση στους Γαργαλιάνους, έχουν 5 χρόνια να καταθέσουν ισολογισμούς, αλλά το χειρότερο είναι τι απέγινε το θέμα με την καταγγελία υπαλλήλου για πλαστογραφία σε παραλαβή υλικών και αυτό δεν είναι μόνο θέμα πορίσματος ορκωτού λογιστή" ενώ τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος για τους υπαλλήλους για μόνιμη σταθερή εργασία.
Τέλος ο Σαράντος Κουκούμης ζήτησε διαφάνεια στην ΔΕΥΑΤ με αναπάντητα ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι "δεν υπάρχει πρόθεση σωστής λειτουργίας της επιχείρησης με τα δείγματα γραφής από το Δ.Σ. να μην είναι ευοίωνα αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα" πριν φτάσουμε στο σημείο να μην παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ--

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου