24.1.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Έκθεση χαρακτικής στην Πινακοθήκη

Έκθεση χαρακτικής με έργα νέων καλλιτεχνών εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή (8.30μμ). 
Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας που θα φιλοξενήσει την έκθεση και η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών, (και οι δύο φέρουν το όνομα του αείμνηστου Α. Τάσσου, του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη), συνεργάζονται και παρουσιάζουν την έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019».
Σκοπός είναι η αρωγή των νέων καλλιτεχνών, αλλά και τη γνωριμία του κοινού με το έργο νέων χαρακτών, που ξεκινούν τη χαρακτική μέσα από τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, αλλά και σχολών του εξωτερικού. Θα παρουσιαστεί χαρακτηριστικό δείγμα του εικαστικού γίγνεσθαι και των σύγχρονων προβληματισμών, που εκφράζονται με δύναμη, ευαισθησία, βιωματική αναζήτηση, αλλά κυρίως αποτελεί ένα δημιουργικό διάλογο διαφορετικών διερευνήσεων της εικόνας.
Παρόλο που οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, στον χώρο της χαρακτικής τα περισσότερα έργα που εκτίθενται γενικά - αλλά και σε αυτήν - είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές.
Συμμετέχουν οι:
Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Ανδρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη.
Η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», από το 1991, στηρίζει τη χαρακτική στην Ελλάδα. Ο εικαστικός τομέας της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» έχει δημιουργήσει εργαστήριο χαρακτικής, κυρίως για ενήλικες, το οποίο λειτουργεί σε μόνιμη βάση στο Εικαστικό Εργαστήρι, με μαθήματα για προχωρημένους, αποφοίτους Σχολής Καλών Τεχνών που επιθυμούν την εξειδίκευση στη χαρακτική, αλλά και αρχάριους.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι 25 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί κάθε Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο (10πμ με 1μμ) και κάθε Τετάρτη 5 με 8 το απόγευμα. Θα λειτουργεί στη δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5, Iστορικό Κέντρο) και πληροφορίες δίνονται στα  27210 88991, 27210 28864 και από το e-mail: box5@otenet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου