25.1.19

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, από το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και ξεκίνησε η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Φοίβος».  
Στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo.gr φαίνεται η θέση του χαμηλού που επηρεάζει τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής.
Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 9 μποφόρ, με πολύ υψηλό κυματισμό, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Επιπρόσθετα, μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης θα παρατηρηθεί στη Νότια Ελλάδα. Κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και λασποβροχές.
Στην Αττική αναμένονται βροχές όλη την ημέρα, με πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων κατά κύριο λόγο το μεσημέρι και το βράδυ. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πάλι βροχές με πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων έως το απόγευμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου