25.1.19

Νέα υποψηφιότητα στο Δήμο Μεσσήνης

Διακήρυξη
αρχών και θέσεων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού για το Δήμο Μεσσήνης: 

«Η Μεσσήνη Αύριο»

Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και η ιστορία υποχρεωμένη να γυρίσει σελίδα με υλικά που διαθέτει.
Σήμερα όμως έχουμε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που πρέπει να αντιπαρέλθουμε, όχι μόνο σε επίπεδο χώρας αλλά και σε τοπικό επίπεδο, επίπεδο δήμου, κοινότητας, γειτονιάς και νοικοκυριού. Ακόμα δε περισσότερο όταν η οικονομική ανέχεια δημιουργεί καθημερινή ανασφάλεια, ανασφάλεια που αγκαλιάζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, κυρίως τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή η καθημερινότητα και η οικονομική ανασφάλεια, γίνεται τροχοπέδη, δηλητηριάζει τη λογική σκέψη, δηλητηριάζει την συμπεριφορά μας, βάζει τον έναν απέναντι στον άλλον… γιατί εσύ και όχι εγώ.
Εμείς στον ατομισμό, στην απάθεια, στην ταπείνωση, στην ιδιοτέλεια αντιτάσσουμε την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη δημόσια λογοδοσία, την εξωστρέφεια, τη γνώση, την ικανότητα, τη δημιουργία και τη φρεσκάδα ιδεών και προτάσεων, με τον άνθρωπο πάντα μπροστά.
Κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας και είμαστε αληθινοί.
Έχουμε τα αυτιά μας συντονισμένα στην τοπική κοινωνία, ακούμε όλους τους πολίτες, ακούμε όλα τα κοινωνικά αιτήματα και σε μερικούς μήνες θα τα μετατρέψουμε σε πολιτικές του Δήμου μας. Θα κάνουμε θεσμό τη δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες του Δήμου μας.  
Όλες οι πράξεις μας θα διέπονται με διαφάνεια στο φως του ηλίου.
Επιλέγουμε την πρόοδο από τη στασιμότητα. Οι μάχες μας με το κατεστημένο και τους αντιπροσώπους της συντήρησης θα είναι διαρκείς και πολυεπίπεδες.
Μέλημα μας να επενδύσουμε στην οικονομία της γνώσης σε όλο το εύρος του Δήμου μας και να συνδέσουμε την ανάπτυξη με την  ευημερία των συνδημοτών μας, με μετρήσιμα κριτήρια.   
Είμαστε εκ των πραγμάτων οι πρωταγωνιστές στη νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Οι αντιπρόσωποι τις αδράνειας του τόπου μας υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί τους χρειάζεται η πολιτική τάξη και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Οι συγκεκριμένοι είναι η εκτροπή μιας αντίληψης ψευτιάς και λάσπης. Αυτή η αντίληψη λέει ότι ο αντίπαλος δεν αξίζει κανενός σεβασμού δεν έχει ποτέ δίκιο και πρέπει με κάθε τρόπο να βγει από το κάδρο.
Εμείς απαντάμε ότι η αδράνεια δεν είναι επιλογή βιωσιμότητας και οι αντιπρόσωποι της αδράνειας θα τεθούν στο περιθώριο.
Σύμμαχος μας οι προοδευτικοί  συμπολίτες μας και ο Κλεισθένης που καθιέρωσε την απλή αναλογική και αλλάζει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς.
Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι διαφορετικές.
Σε αυτόν τον αγώνα ελάτε μαζί μας!
Έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δύναμη, έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε το όραμα…
ΜΑΖΙ θα αλλάξουμε το Δήμο μας!

Μεσσήνη, 25 Ιανουαρίου 2019

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού,
Μένιος Αδαμόπουλος


*Ο Μένιος Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αετοφωλιά της ΤΚ Στέρνας της ΔΕ Αριστομένη. Έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Πετρούπολης. Είναι συνταξιούχος της ΕΛ.ΑΣ, με προσφορά στον πολίτη ως Αστυνόμος γειτονιάς και έντονη συνδικαλιστική δράση. 
Οι συμπολίτες μας τον τίμησαν με τη ψήφο τους δύο φορές ως Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Μεσσήνης από το 2010 έως σήμερα.
 Κατά την τελευταία θητεία του διετέλεσε Αντιδήμαρχος. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου