9.3.19

Παραμένει μυστήριο ο θάνατος του Εύζωνα

Έχουν περάσει 14 ημέρες από τη στιγμή που ο εύζωνας Σπύρος Θωμάς κατέρρευσε στα χέρια των συναδέλφων του.
Ο πατέρας του, Χρήστος Θωμάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λέει πως περιμένει με αγωνία να μάθει από τι τελικά πέθανε ο γιος του, γιατί σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του, έτσι ξαφνικά.
Περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα, μας είπαν 20 με 25 ημέρες από το θάνατο. Κάναμε όλοι μας εξετάσεις. Έχει μία μονάδα το Ωνάσειο που εξετάζει τους ξαφνικούς θανάτους για όλα τα μέλη της οικογένειας.
Σε μερικές ημέρες οι γονείς του Σπύρου που στεκόταν με περηφάνια μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα πάρουν τις απαντήσεις των ιστολογικών εξετάσεων.
Ομάδα γιατρών του Ωνασείου με ιατροδικαστή μελετούν προσεκτικά την καρδιά του νεαρού Εύζωνα, για να διαπιστώσουν εάν ο θάνατός του οφείλεται σε κάποια σπάνια πάθηση που συνήθως χτυπάει αθλητές και νέους, τις περισσότερες φορές ηλικίας κάτω των 35 χρόνων. Μάλιστα στον αιφνίδιο θάνατο πεθαίνουν δέκα στο ένα εκατομμύριο πολίτες.
«Ουσιαστικά στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για μία μορφή μυοκαρδιοπάθειας, η οποία δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί με τις συνήθεις εξετάσεις, δηλαδή με ένα καρδιογράφημα ή με έναν υπέρηχο καρδιάς» εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας.
Ο Σπύρος Θωμάς μπήκε στην Προεδρική Φρουρά, πριν από τέσσερις μήνες. Ήταν το όνειρό του. Ήθελε πάντα να υπηρετήσει την πατρίδα φορώντας την τιμημένη στολή του εύζωνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου