24.4.19

‘Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ’

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 29 Απριλίου Στα πλαίσια της διάδοσης του χορού στη Μεσσηνία, ως μορφή έκφρασης, τέχνης και πολιτισμού, διοργανώνεται πολιτιστική εκδήλωση με θέμα:
‘Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ’
με τη συνεργασία και συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων –Σχολών χορού της Μεσσηνίας την Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο λιμάνι Καλαμάτας στο άγαλμα (μπροστά από τον Αθανασίου.)
Στόχος της εκδήλωσης είναι να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού προάγοντας τον πολιτισμό μας και προβάλλοντας το έργο των τοπικών μας Συλλόγων και Σχολών χορού.
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες χορευτικές παραστάσεις από κάθε Σύλλογο – σχολή χορού, καθώς και σύντομη ομιλία για την τέχνη του χορού, την ιστορία του, τη σημασία του για την κοινωνία και τον παγκόσμιο χαρακτήρα. Πρόκειται για ανοιχτή χορευτική εκδήλωση σε αρκετά είδη χορού όπου προτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν κι αυτοί ενεργά.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εκδήλωσή μας αυτή είναι πως ο χορός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των υγιών ατόμων. Ο χορός είναι τέχνη, και η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορούν να χορέψουν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Οι χορευτικοί Σύλλογοι –Σχολές Χορού του Νομού μας, σας καλούν όλους να συμμετέχετε κι εσείς ΕΝΕΡΓΑ! Όλοι μαζί…χορεύουμε! Ευπρόσδεκτοι και οι επισκέπτες μας!
Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσουν χορευτικοί Σύλλογοι απ’ όλη τη Μεσσηνία. 
Εκτός από την Καλαμάτα, έχουμε και εκπροσώπηση από Μεσσήνη, Γαργαλιάννους, Κυπαρισσία, καθώς και επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας της Αθήνας και της Πάτρας, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους.
Η εκδήλωση διοργανώνεταιαπό την PolisArt και τον Πολιτιστικό ΣύλλογοDanceChallenge’ με τηναιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 
Χορηγός: ζαχαροπλαστεία Αθανασίου

**Η παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της Unesco. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή και συγγραφέα Ζαν - Ζορζ - Νοβέρ (1727-1810)

Με εκτίμηση, 

Η πρόεδρος του Συλλόγου διοργάνωσης ‘DanceChallenge’             
                                                                     Η γραμματέας
Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου – Χρυσού              Γιώτα Τσίγκου
Τηλ: 6932426008

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου