26.4.19

Οικιακή βοηθός βοήθησε τον εραστή και τους συνεργούς του να ξαφρίσουν το σπίτι που εργαζόταν

Μία 35χρονη οικιακή βοηθός από τη Γεωργία φέρεται ότι λειτούργησε ως “δούρειος ίππος”, καθώς κατηγορείται ότι άφησε ανοιχτές τις εξώπορτες της πολυκατοικίας και του διαμερίσματος όπου διέμενε ένα υπερήλικο ζευγάρι στον Πειραιά προκειμένου να μπουν ο εραστής της και οι συνεργοί του και να κλέψουν ανενόχλητοι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η ήδη προφυλακισμένη 35χρονη είχε προσληφθεί 15 μέρες πριν από το 89χρονο θύμα και τη σύζυγό του, για να τους καθαρίζει το σπίτι.
Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου εμφανίστηκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού και γύρω στη μία το μεσημέρι αποχώρησε, αφήνοντας τους ηλικιωμένους να κοιμούνται. Ωστόσο, φεύγοντας “ξέχασε” να κλείσει την εξώπορτα του διαμερίσματος αλλά και την είσοδο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να βρουν ευκαιρία να “τρυπώσουν” στο σπίτι ο 21χρονος σύντροφός της και δύο συνεργοί του, όλοι από τη Γεωργία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις Γεωργιανοί έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι, ψάχνοντας να βρουν χρήματα και κοσμήματα. Προτού τραπούν σε φυγή, πρόλαβαν να γεμίσουν ένα μαύρο σακίδιο πλάτης με τέσσερα χρυσά βραχιόλια, επτά ασημένια δαχτυλίδια, πέντε ασημένια βραχιόλια, έναν ασημένιο σταυρό, μία ασημένια καρφίτσα, δύο ασημένια σκουλαρίκια, τις βέρες των ηλικιωμένων και πλήθος κοσμημάτων φο μπιζού.
Οι τρεις αλλοδαποί κακοποιοί κατέβηκαν στο υπόγειο της πολυκατοικίας για να διαρρήξουν την αποθήκη. Όμως, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από έναν ένοικο της πολυκατοικίας, που ειδοποίησε την Άμεση Δράση. Οι τρεις Γεωργιανοί ακινητοποιήθηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ και συνελήφθησαν.
Μπαίνοντας στην αποθήκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένη πίσω από την πόρτα την οικιακή βοηθό, η οποία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι γνωρίζει τους συλληφθέντες, με αποτέλεσμα να βρεθεί και αυτή με χειροπέδες. Οι Αρχές Ασφαλείας αποδίδουν ενεργό ρόλο στην κατηγορούμενη Γεωργιανή, καθώς δεν αρκέστηκε στο να ανοίξει απλώς τις πόρτες στους ομοεθνείς της, αλλά φέρεται ότι επέστρεψε στο διαμέρισμα για να τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν την κλοπή.
Από την πλευρά της, η 35χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι παραπλανήθηκε από τον εραστή της. Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε στην απολογία της αλλά και στο αίτημα που κατέθεσε για άρση της προσωρινής κράτησής της, ο φίλος της τής είπε ότι θα περνούσε από το σπίτι των ηλικιωμένων για να του δώσει χρήματα, αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι απώτερος σκοπός του ήταν να κλέψει. Ανέφερε ότι προσπάθησε επανειλημμένα να αποτρέψει τον 21χρονο και να τον πείσει να φύγει, ισχυρίστηκε ότι κρύφτηκε στην αποθήκη επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα και επισήμανε ότι ο 89χρονος πρώην εργοδότης της δεν ζήτησε την ποινική της δίωξη.


enikos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου