27.4.19

3000 χρόνια ιστορίας στο Μουσείο του Αρώματος

Χρησιμοποιείτo για τα ταφικά τελετουργικά προ Χριστού, για να κρύψει τις άσχημες μυρωδιές τον Μεσαίωνα, έγινε χαρακτηριστικό της πολυτέλειας και της ευχαρίστησης σήμερα: το άρωμα έχει το δικό του μουσείο στο Παρίσι.
Απέναντι από την Όπερα Garnier, το αρχοντικό της οικογένειας Φραγκονάρ, η οποία έχει τη βάση της στη Γκρας, αφηγείται την τεχνογνωσία που παραπέμπει στην πόλη αυτή της γαλλικής Ριβιέρας, στο λίκνο της παγκόσμιας αρωματοποιίας, που περιελήφθη το 2018 στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
"Αν φέρω τα παιδιά μου εδώ, δεν πρέπει να βαρεθούν. Θέλω, επίσης, οι Κινέζοι που έρχονται για τουρισμό στη Γαλλία να έχουν αμέσως μια στοιχειώδη εικόνα του επαγγέλματος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ανιές Κοστά, απόγονος της δυναστείας των αρωματοποιών Fragonard, που διευθύνει το δημιουργικό τμήμα του οίκου.
Με τη συνοδεία ξεναγού, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μεταξύ άλλων τον θησαυρό του αρωματοποιού, 400 φιαλίδια που προορίζονταν για να δημιουργούν συνθέσεις και χρησιμοποιούνταν έως τον 20ο αιώνα, και θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τις μυρωδιές με τα λουλούδια σε ένα συναρπαστικό οσφρητικό παιχνίδι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου