30.5.19

Ελπιδοφόρος, απάτη αγ. Νικολάου και...''διαφάνεια''

Ο μητροπολίτης Προύσης, ''δεξί χέρι'' του πατριάρχη και -σε αναμονή- ''αρχιεπίσκοπος Αμερικής'' (θα αποφασίσει Δικαστήριο ΗΠΑ), Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης) σε συνέντευξή του στην ''Καθημερινή'' Αθηνών, τονίζει ότι ''θα υπάρξει διαφάνεια στο θέμα του αγ. Νικολάου'' (με τα χρήματα των δωρητών). Ευχάριστο αυτό... Ας ξεκινήσει από το βασικό.
Να πει δημόσια αν αληθεύουν ή όχι οι γραπτές καταγγελίες πρ. Αμερικανού διπλωμάτη, ότι 10 εκατ. δολ., από τα χρήματα δωρητών γιά την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν, δόθηκαν στον πατριάρχη, ως μέρος της εξαγοράς του γιά την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας Ουκρανίας (πράξη ποινικά κολάσιμη στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με εξαπάτηση Αμερικανών φορολογούμενων).
Ας ξεκινήσει η διαφάνεια από αυτό το ζήτημα που έχει αγανακτήσει την Ομογένεια, αφού σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ συζητείται. Ως άνθρωπος της Εκκλησίας οφείλει να δώσει απάντηση, να πει την αλήθεια. Διαφορετικά, πως περιμένει να τον δεχτεί η Ομογένεια ΗΠΑ, όταν στο μυαλό της υπάρχει η εντύπωση ότι έγινε αρπαγή χρημάτων της, παράνομα;;;
Διαφάνεια ΝΑΙ. Πήρατε, ''άγιε'' Ελπιδοφόρε 10 εκ. δολ. από τα χρήματα γιά άγιο Νικόλαο ή όχι;
 Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός.
Καλές οι δηλώσεις και τα ωραία λόγια γιά παραπλάνηση αφελών, αλλά μην αποφεύγεις την ουσία. Απάντηση υπάρχει στο ερώτημα;;;
Δεύτερον: Διαφάνεια σημαίνει να μάθουμε και πόσα χρήματα δόθηκαν άμεσα ή έμμεσα από την Αρχιεπισκοπή σε ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης, τα τελευταία 25 χρόνια, γιά να ''λιβανίζουν'' και να παραπληροφορούν την Ομογένεια σε εκκλησιαστικά ζητήματα.
.........
Συνάντηση Ελπιδοφόρου-Καρλούτσου στην Αθήνα
Τελικά ο ''λαμπρός'' Ελπιδοφόρος νομίζει ότι κοροϊδεύει τα...μούτρα του. Μιλά γιά διαφάνεια και ''ικανούς συνεργάτες στην Αμερική'' αλλά συναντιέται στην Αθήνα με τον διαπλεκόμενο ''εισπράκτορα'' του πατριάρχη τον φάδερ 'Αλεξ. 
Γιά να ''κανονίσουν'' καινούργιες αρπαχτές;;;
........
Διαβάστε περισσότερα στο  kalami.us

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου