30.5.19

Ας μην ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους

Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής αυτό δείχνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Συνεπώς οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά.
Ο εφιάλτης πέρασε. 
Ο Α. Τσίπρας ό,τι και να μηχανευθεί, όσο και να ραδιουργήσει, δεν μπορεί να αλλάξει την φορά των γεγονότων. Είναι αυτός που φεύγει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έρχεται. Αυτή η εικόνα δεν αλλάζει και με αυτήν την εικόνα θα πορευθούμε μέχρι τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Σήμερα θα πρέπει να αφήσουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσουν, όσο πιο ψύχραιμα μπορούν, τα αίτια της συντριβής τους. Ήδη κάποιοι το κάνουν. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πολώσουμε την κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο με τις παρεμβάσεις μας να συντελέσουμε στην συσπείρωση τους.
Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους, στην γκρίνια τους,
στην εσωστρέφεια τους. Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πλέον μιαν ιστορική αποστολή. Να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα.
Αυτή η παράταξη αυτό έπραξε μετά τον Εμφύλιο πόλεμο, αυτό έπραξε μετά την Μεταπολίτευση. Πάντα έβγαινε μπροστά στα δύσκολα. Έτσι και τώρα.
Θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου μετά την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο της θα είναι τιτάνιο, καθώς αυτή η λαίλαπα δεν άφησε τίποτα όρθιο.
Στην Οικονομία, στην Παιδεία, στην Δημόσια Τάξη, στον Πολιτισμό, παντού ερείπια. Το 1950 το σύνθημα των νικητών του Εμφυλίου πολέμου ήταν «ανασυγκρότηση».
Σήμερα, αυτό το σύνθημα είναι και πάλι επίκαιρο, καθώς θα πρέπει να επουλωθούν και οι πληγές του διχασμού που άφησε ανοικτές η συμπεριφορά των εθνολαϊκιστών από το 2011 έως και τις ημέρες μας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρο πως έρχεται για να ενώσει και να δημιουργήσει. Για να αποκαταστήσει τις αξίες της Ελληνικής κοινωνίας που είχαν φθαρεί και πριν από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο Κ.Μητσοτάκης θα παλέψει με τον νόμο της αδράνειας που κυριαρχεί στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των πολιτών. Και θα πρέπει να βγει νικητής.
Θα πρέπει να αντιληφθούν οι Ελληνες πολίτες πως χωρίς προσπάθεια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς σεβασμό στον Νόμο και στην Τάξη η πατρίδα μας δεν πρόκειται να ανακάμψει και να προοδεύσει.
Θα πρέπει και ο τελευταίος πολίτης να καταλάβει πως μόνον με μεταρρυθμίσεις μπορεί να φύγουμε μπροστά. Διαφορετικά θα μείνουμε βαλτωμένοι και θα παλεύουμε στους παγκόσμιους δείκτες με τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.
Γιατί ένας λαός που δεν θέλει να μεταρρυθμιστεί, δεν μεταρρυθμίζεται. Μεταρρυθμίσεις με το ζόρι δεν γίνονται.
Σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επιζητήσει την μεγαλύτερη δυνατόν πολιτική στήριξη και την μεγαλύτερη δυνατόν κοινωνική συναίνεση.
Κάτι που βρίσκεται μέσα στην πολιτική ιδιοσυγκρασία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε και αυτός, όπως και οι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος απέδειξαν πως ρίχνονται στην φωτιά της μάχης. Δεν κρύβονται. Δεν φοβούνται.
Συνεπώς, έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ και δύσβατο δρόμο. Ας κοιτάξουμε πώς θα τον διανύσουμε με επιτυχία και ας αφήσουμε τους Συριζαίους στην μιζέρια της ήττας τους.
Εμείς φεύγουμε μπροστά!
 
 
Σ. Μουμτζής
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου