31.5.19

Μικρή πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα

Καλό καιρό θα συναντήσουν όσοι ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Και Σάββατο και Κυριακή θα υπάρχει ηλιοφάνεια σε όλη την Πελοπόννησο.

Ο χάρτης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το δείχνει καθαρά. Όμως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας μέχρι Τετάρτη με Πέμπτη.
Αναλυτικά η πρόβλεψη για τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. 
 
Κυριακή 02-06-2019
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δευτέρα 03-06-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι αρχικά στην Κρήτη και αργότερα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.

Τρίτη 04-06-2019
Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη 05-06-2019

Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων και θα πνέουν με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη 06-06-2019
Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου