22.8.19

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δόθηκε το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια του Δήμου Πύλου- Νέστορος από τον «Ζορμπά»

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Πύλου – Νέστορος , αυτό της  αποκατάστασης  των ζημιών που έχουν προκληθεί από την θεομηνία «Ζορμπάς», στα λιμάνια Πύλου, Γιάλοβας, Κορώνης, Μεθώνης και Φοινικούντας, οδεύει προς την υλοποίηση του, μετά την παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, στον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του.

Ο Υπουργός  Ναυτιλίας  υπέγραψε χθες τις μελέτες που έχουν συνταχθεί, δίνοντας  έτσι το «πράσινο φως» στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα στην Γ. Γραμματεία Δημοσίων  Έργων, η οποία είναι αρμόδια για την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου.

Ο  Γ. Γραμματέας Δημοσίων  Έργων Γιώργος Καραγιάννης σε προηγούμενη  συνάντηση που είχε με τον κ.  Καφαντάρη, δεσμεύτηκε ότι το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί σύντομα.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αμέσως μετά την θεομηνία που έπληξε το Δήμο προσπάθησε και κατάφερε να εξασφαλίσει ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα λιμάνια.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να υπηρετούμε το Δήμο, διότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι ο τόπος είναι πάνω από τα πρόσωπα. Ένα ακόμα έργο σημαντικό βρίσκει τη λύση του».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου