Καθώς πλησιάζει (την Τρίτη) η γιορτή του Αγ. Φανουρίου μέσα από το "Βήμα Ορθοδοξίας" παρουσιάζουμε τη "Φανουρόπιτα της Παπαδιάς". Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρει.
Υλικά που θα χρειαστούν:
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα φλυτζάνι ξανθές σταφίδες, ένα φλυτζάνι χοντροκομένα καρύδια, άχνι ζάχαρη για πασπάλισμα,
1 κουταλάκι κανέλλα
1 μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα βάζουμε: ένα φλυτζάνι σταφίδα ξανθή, ένα φλυτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Πρέπει να πάει (μαζί με ονόματα) Δεύτερα απόγευμα στην εκκλησία για να διαβαστεί.
Υλικά που θα χρειαστούν:
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα φλυτζάνι ξανθές σταφίδες, ένα φλυτζάνι χοντροκομένα καρύδια, άχνι ζάχαρη για πασπάλισμα,
1 κουταλάκι κανέλλα
1 μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα βάζουμε: ένα φλυτζάνι σταφίδα ξανθή, ένα φλυτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Πρέπει να πάει (μαζί με ονόματα) Δεύτερα απόγευμα στην εκκλησία για να διαβαστεί.