13.9.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αντισεισμικό έλεγχο, μετά 5ετια, ζητά ο δήμος

Επανέλεγχο όλων των δημοτικών κτηρίων και κυρίως των σχολείων ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας με επιστολή του στον Γ. Μπιτάκο, πρόεδρο της "Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.". 
Δεδομένου ότι ο προηγούμενος έλεγχος πραγματοποιήθηκε πριν 5 χρόνια ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος σημειώνει: 
«Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέας Δημοτικής Αρχής και με δεδομένη την προτεραιότητα που έχει η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, θα ξεκινήσουμε εκ νέου έλεγχο της δομικής τρωτότητας των σχολικών κτηρίων. Ο έλεγχος αυτός θα επεκταθεί και στα δημοτικά κτήρια, δοθέντος του σεισμικού παρελθόντος της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα του προηγούμενου, προ πενταετίας περίπου, πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου είχαν άμεσα σταλεί στον ΟΑΣΠ.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει καθορίσει και σημάνει τους χώρους συγκέντρωσης των πολιτών κατά τις πρώτες ώρες μετά από ένα σεισμό, έχει διοργανώσει ημερίδες για τους εργαζόμενους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ενώ προγραμματίζουμε την επικοινωνία μας με τα σχολεία για τη σύνταξη του νέου σχεδίου δράσης μετά από σεισμό, βάσει του προτύπου που εκπονήθηκε από τον ΟΑΣΠ.
Αναφορικά με τον εκ νέου έλεγχο δομικής τρωτότητας, παρακαλούμε να πραγματοποιηθεί από μηχανικούς της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, όπως προβλέπεται. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει με μηχανικούς της Υπηρεσίας του, ενώ ευελπιστούμε να έχουμε τη συνεργασία και του ΤΕΕ, με το οποίο θα έχουμε επικοινωνία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου