" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

13.9.19

Συμπαράσταση και δώρα στο Πλατύ

Συμβολικό και όχι μόνο χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του δημάρχου  Καλαμάτας κ. Θαν. Βασιλόπουλου και του αντιδημάρχου  Οικονομικών κ. Γ.  Φάβα στο δημοτικό σχολείο Πλατέος. 
Προσέφεραν σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη αξίας 25 €, (τσάντα και γραφική ύλη) με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τα 40 παιδιά του σχολείου είναι Ρομά και με τη συμβολική αυτή κίνηση ο δήμος  επισημαίνει την αναγκαιότητα συμμετοχής και αυτών των παιδιών στη μορφωτική διαδικασία.
Με την ευκαιρία ενημερώθηκαν και γιά  τις τελευταιες- πριν την ολοκλήρωση - εργασίες επισκευών σε αίθουσα που είχε πυρποληθεί πριν λίγους μήνες. Το εργο «αποκατάσταση από πυρκαγιά στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στο Πλατύ» ύψους 24.798,24 € με το ΦΠΑ, βάρυνε τον δημοτικό προϋπολογισμό. Το βράδυ της 25 Μαρτίου 2019 ξέσπασε φωτιά σε σχολικό κτήριο, που αποτελεί προσθήκη στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Πλατέος (παλιότερα στεγαζόταν εκεί το Νηπιαγωγείο).
Η φωτιά, την οποίαν έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σχολική αίθουσα και βοηθητικούς χώρους, ενώ κατεστράφη και ο εξοπλισμός (θρανία, υπολογιστές, ντουλάπια, σημαντικό μέρος του αρχείου του σχολείου κ.ά.). 
Συνολικά ο δήμος Καλαμάτας θα προσφέρει δωροεπιταγές για σχολικά είδη - με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους - σε 600 μαθήτριες και μαθητές. Οι δωροεπιταγές θα παραδοθούν στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για να τις διανείμουν οι διευθυντές των σχολείων σε μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες. Η επιλογή των μαθητών έγινε από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα διατεθεί ποσό  σε 15.000 €.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου