13.9.19

Συμπαράσταση και δώρα στο Πλατύ

Συμβολικό και όχι μόνο χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του δημάρχου  Καλαμάτας κ. Θαν. Βασιλόπουλου και του αντιδημάρχου  Οικονομικών κ. Γ.  Φάβα στο δημοτικό σχολείο Πλατέος. 
Προσέφεραν σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη αξίας 25 €, (τσάντα και γραφική ύλη) με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τα 40 παιδιά του σχολείου είναι Ρομά και με τη συμβολική αυτή κίνηση ο δήμος  επισημαίνει την αναγκαιότητα συμμετοχής και αυτών των παιδιών στη μορφωτική διαδικασία.
Με την ευκαιρία ενημερώθηκαν και γιά  τις τελευταιες- πριν την ολοκλήρωση - εργασίες επισκευών σε αίθουσα που είχε πυρποληθεί πριν λίγους μήνες. Το εργο «αποκατάσταση από πυρκαγιά στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στο Πλατύ» ύψους 24.798,24 € με το ΦΠΑ, βάρυνε τον δημοτικό προϋπολογισμό. Το βράδυ της 25 Μαρτίου 2019 ξέσπασε φωτιά σε σχολικό κτήριο, που αποτελεί προσθήκη στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Πλατέος (παλιότερα στεγαζόταν εκεί το Νηπιαγωγείο).
Η φωτιά, την οποίαν έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σχολική αίθουσα και βοηθητικούς χώρους, ενώ κατεστράφη και ο εξοπλισμός (θρανία, υπολογιστές, ντουλάπια, σημαντικό μέρος του αρχείου του σχολείου κ.ά.). 
Συνολικά ο δήμος Καλαμάτας θα προσφέρει δωροεπιταγές για σχολικά είδη - με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους - σε 600 μαθήτριες και μαθητές. Οι δωροεπιταγές θα παραδοθούν στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για να τις διανείμουν οι διευθυντές των σχολείων σε μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες. Η επιλογή των μαθητών έγινε από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα διατεθεί ποσό  σε 15.000 €.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου