Ένα φαινόμενο αισχροκέρδειας στη Ρώμη έκανε την εμφάνισή της και πάλι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, μια οικογένεια που
επισκέφθηκε την Αιώνια Πόλη, πλήρωσε για τρία χοτ ντοκ, σάντουιτς και
τέσσερα αναψυκτικά, πλήρωσε 119,34 ευρώ!
Για του λόγου το αληθές δημοσιεύει και φωτογραφία του αναλυτικού λογαριασμού που πήραν στα χέρια τους οι πελάτες, πέρα από τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων, είχαν χρεωθεί και 17,34 ευρώ για το…σέρβις.
«Ακόμη ένα “δάγκωμα” σε τουρίστες στην πρωτεύουσα», τονίζει η εφημερίδα, για την «οικογένεια με τους δύο γονείς και τα παιδιά 11 και 15 ετών», που θέλησαν να καθίσουν στο μπαρ «τη φορά αυτή στη Βία ντελα Κοντσιλιατσιόνε. Μετά τον λογαριασμό των 430 ευρώ στην ίδια ζώνη του Καστελ Σαντ’ Άντζελο σε ζευγάρι Γιαπωνέζων, ένα συμβάν που συζητήθηκε ιδιαίτερα τον περασμένο Σεπτέμβριο και οδήγησε σε έρευνα των δημοτικών αρχών στο εστιατόριο αυτό», υπενθυμίζει η Messaggero.
Είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις υπερχρεώσεων πελατών σε εστιατόρια και μπαρ της Ρώμης, που έχουν αναγκάσει το Καμπιντόλιο (δημαρχία) να αναζητεί νέα μέτρα, ώστε να υπάρχει έλεγχος και πειθαρχικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και για να προστατευθούν οι τουρίστες από πιθανή εκμετάλλευση κι αισχροκέρδεια.
Για του λόγου το αληθές δημοσιεύει και φωτογραφία του αναλυτικού λογαριασμού που πήραν στα χέρια τους οι πελάτες, πέρα από τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων, είχαν χρεωθεί και 17,34 ευρώ για το…σέρβις.
«Ακόμη ένα “δάγκωμα” σε τουρίστες στην πρωτεύουσα», τονίζει η εφημερίδα, για την «οικογένεια με τους δύο γονείς και τα παιδιά 11 και 15 ετών», που θέλησαν να καθίσουν στο μπαρ «τη φορά αυτή στη Βία ντελα Κοντσιλιατσιόνε. Μετά τον λογαριασμό των 430 ευρώ στην ίδια ζώνη του Καστελ Σαντ’ Άντζελο σε ζευγάρι Γιαπωνέζων, ένα συμβάν που συζητήθηκε ιδιαίτερα τον περασμένο Σεπτέμβριο και οδήγησε σε έρευνα των δημοτικών αρχών στο εστιατόριο αυτό», υπενθυμίζει η Messaggero.
Είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις υπερχρεώσεων πελατών σε εστιατόρια και μπαρ της Ρώμης, που έχουν αναγκάσει το Καμπιντόλιο (δημαρχία) να αναζητεί νέα μέτρα, ώστε να υπάρχει έλεγχος και πειθαρχικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και για να προστατευθούν οι τουρίστες από πιθανή εκμετάλλευση κι αισχροκέρδεια.