5.11.19

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 570 χιλιάδων

Εργαζόταν ως ταμίας δήμου - σε νησί του Αργοσαρωνικού - και υπεξαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο περισσότερα από μισό εκατομμύριο. 
 
Και μετά:
 ήθελε να την προσλάβουν ξανά στη... δουλειά της! 
 
 Μέσα σε λίγους μήνες αφαίρεσε το ποσό των 579.888€ από το χρηματοκιβώτιο του δήμου, δικάστηκε για υπεξαίρεση, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 χρόνια κάθειρξη και απολύθηκε. Ύστερα από όλα αυτά, η πρώην ταμίας ζήτησε να επιστρέψει στην εργασία της. 
Τα γεγονότα:
Η γυναίκα ήταν ταμίας σε δήμο νησιού του Αργοσαρωνικού όταν, τον Μάιο του 2011, πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στο χρηματοκιβώτιο από το οποίο έλειπαν 579.888 ευρώ. 
Σύμφωνα με στοιχεία που προσκομίστηκαν «στο ταμείο υπήρχε έλλειμμα 376.934 ευρώ και από το Λιμενικό Ταμείο του δήμου, έλλειμμα 202.954 ευρώ». Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται πως η ταμίας, από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011, ιδιοποιήθηκε τμηματικά από το ταμείο του δήμου το επίμαχο ποσό, είχε εκδώσει και βεβαιώσεις ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό που ιδιοποιήθηκε, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν 3.190 ευρώ και έλειπαν τα υπόλοιπα χρήματα.
 Μετά τον έλεγχο, η ταμίας ομολόγησε τις πράξεις της και έριξε τις ευθύνες στην συγκατηγορούμενη της και ηθικό αυτουργό της υπεξαίρεσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στον τομέα επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και έπεισε την ταμία να της δώσει τα χρήματα τα οποία υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο μέχρι να πετύχει την χρηματοδότηση ενός προγράμματος από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα της επέστρεφε πίσω 720.000 ευρώ, έχοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος η ταμίας, περίπου 140.000 ευρώ. Η ταμίας καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφασή του Εφετείου Πειραιά σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση με διάφορα τεχνάσματα κατ΄ εξακολούθηση και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. Κατόπιν αυτών, η ταμίας απολύθηκε με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, για:
1) παράβασης καθήκοντος,
2) χρησιμοποίησης της υπαλληλικής ιδιότητας προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων της ίδιας και τρίτων,
3) παράνομης χρήσης πραγμάτων που ανήκαν στην υπηρεσία που εργαζόταν και 
4) χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή, εντός και εκτός υπηρεσίας.
 Στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο
της
Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση με την οποία απολύθηκε οριστικά. Το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της και έκρινε ότι η οριστική απόλυση που τις επιβλήθηκε είναι η προσήκουσα ποινή. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου