Το ρόδι με
τους κατακόκκινους καρπούς του που μοιάζουν με… ρουμπίνια,
χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς σκοπούς, κυρίως
στις χώρες της Μ. Ανατολή από όπου και είναι η προέλευσή του.
Το ρόδι
είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών.
Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, C και Ε,
σίδηρο και άλλα αντιοξειδωτικά (κυρίως τανίνες).
Δείτε πόσα έχετε να κερδίσετε αν προσθέσετε το ρόδι στη διατροφή μας, σύμφωνα με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση
Καρκίνος του προστάτη
Μια μικρή μελέτη από το 2006 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml
από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων
σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη
Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας
Μια μεγάλη έρευνα από το 2004 σε ασθενείς με στένωση της καρωτιδικής
αρτηρίας (στένωση των αρτηριών), διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση
μόλις 50ml από χυμό ροδιού (σε διάστημα τριών ετών) μείωσε τη βλάβη που
προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50% και επίσης
μειώνει αισθητά και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.
Καρδιακή ασθένεια
Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι ένα
καθημερινό ρόφημα 238ml από χυμό ροδιού (για τρεις μήνες) οδήγησε στη
βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και σε μειωμένο κίνδυνο
καρδιακής προσβολής.
iatropedia.gr