13.3.20

Τι θα γίνει αν ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων για πάνω από τρεις εβδομάδες

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «τα σχολεία κλείσανε, το μάθημα όμως δεν σταματά» ενώ κάλεσε μαθητές και φοιτητές να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Αναστολή λειτουργίας των σχολείων για πάνω από τρεις εβδομάδες θα φέρει πιο παρεμβάτικα μέτρα, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι ενδεχομένως θα υπάρξει παράταση σχολικής χρονιάς ή μείωση της ύλης.
Παράλληλα, σε μια τέτοια περίπτωση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία οι πανελλαδικές εξετάσεις.
«Τα σχολεία κλείσανε, το μάθημα δεν σταματά» τόνισε.

Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των μέτρων για επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, καθώς και καταστήματα εστίασης εκτός delivery και take away.
Παράλληλα, κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.
Συνεπώς ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα delivery και take away, τα καταστήματα λιανεμπορίου, καθώς και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.
Την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί πως για 15 ημέρες κλείνουν χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι εκδηλώσεων και κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα κλείνουν παιδότοποι και γυμναστήρια.

Σε 190 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, ανέρχονται σε 190.
Την Πέμπτη τα κρούσματα ανέρχονταν σε 117, συνεπώς τα νέα κρούσματα είναι 73. Πέντε από τα κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου