13.3.20

Επεκτείνονται και στους δήμους οι ρυθμίσεις χρεών και οφειλών από ιδιώτες

Τα μέτρα που αφορούν χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο θα εφαρμοστούν αναλογικά και για οφειλές προς τους δήμους όλης της χώρας.
Αυτό διευκρινίζει ερμηνευτική εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να διευκολυνθούν ιδιώτες, επαγγελματίες, λόγω της κρίσης που έχει πλήξει την οικονομία από τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα, «η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας καταβολής οφειλών, παράτασης της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρύθμισης ή τμηματικής διευκόλυνσης καταβολής οφειλών, καθώς και η αναστολή καταβολής χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση (ΔΟΥ) για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορoνοϊού COVID-19» που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «θα χωρεί αναλογικής εφαρμογής και για τις οφειλές των πληγεισών επιχειρήσεων, όπως αυτές θα προσδιοριστούν σε αυτήν, προς τους ΟΤΑ α' βαθμού καθώς και τα νομικά πρόσωπα αυτών», σημειώνεται στην εγκύκλιο του κ. Θεοδωρικάκου.
Όπως αναφέρει στην εγκύκλιο προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών, «δεδομένου ότι κατά την παρ. 4 του άρθρου 167 του ν.3463/2006 (ΚΔΚ) «ειδικότερες διατάξεις νόμου και οι κατ`εξουσιοδότηση αυτών εκδοθείσες αποφάσεις περί παράτασης της προθεσμίας ή αναστολής της καταβολής χρεών προς το Δημόσιο λόγω εξαιρετικών περιστάσεων εφαρμόζονται αναλογικά και για τις οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών», είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο της ανωτέρω απόφασης, όταν αυτή εκδοθεί, θα χωρεί αναλογικής εφαρμογής και για τις οφειλές των πληγεισών επιχειρήσεων, όπως αυτές θα προσδιοριστούν σε αυτήν, προς τους ΟΤΑ α' βαθμού καθώς και τα νομικά πρόσωπα αυτών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου