12.3.20

Ορκωμοσία της Πρόεδρου Δημοκρατίας στη Βουλή

Ο κοροναϊός περιορίζει  το τελετουργικό της τελετής  ορκωμοσίας  της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας  αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου στην  Βουλή.
Ούτε καν οι βουλευτές που ψήφισαν την Κατερίνα (όπως η ίδια θέλει να την αποκαλούν) Σακελλαροπούλου δεν θα  παραστούν.
Η τελετή θα αρχίσει στις 11 πμ. Και θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής και την ΕΡΤ. Αμέσως μετά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα αναλάβει καθήκοντα από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων θα εκπροσωπηθούν από ολιγομελείς αντιπροσωπείες (περίπου 35 μόλις βουλευτές). Θα παραστούν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων, οι γραμματείς των Κ.Ο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και το προεδρείο της Βουλής. Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και με τα κυβερνητικά έδρανα.
Στα θεωρεία των προσκεκλημένων, το διπλωματικό σώμα δεν θα εκπροσωπηθεί από το σύνολο των πρεσβευτών αλλά μόνο από τον αρχαιότερο πρέσβης στη χώρα που και είναι ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
Επίσης προσκλήσεις έχουν σταλεί μόνο στους πολύ οικείους της, οι οποίοι μάλιστα θα τοποθετηθούν στα θεωρεία. Μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου που θα ορκίσει την νέα πρόεδρο με θρησκευτικό όρκο.
ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΗ.
Η εκλεγμένη πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την  αντιμετώπιση μετάδοσης της επιδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 14 Μαρτίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου