9.3.20

Opγιο αισχροκέδριας με τις μάσκες: Αυξήσεις 700% στα ελληνικά νοσοκομεία

Αισχροκέρδεια καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ από του προμηθευτές μασκών και ζητάει την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την προστασία των εργαζομένων στα νοσοκομεία. 
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «στα νοσοκομεία της Αχαΐας και Ηλείας με ανησυχία και αποφασιστικότητα (δεν λιποψυχούν οι υγειονομικοί όπως διαδίδεται) αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι την μετατροπή του Νοσοκομείου του Ρίου σε Νοσοκομείο περίθαλψης περιστατικών κορωνοϊού» σημειώνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία δεν επιλύεται με τις μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας ή με τους 50 επικουρικούς που ανακοίνωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Κορωνοϊός: Οpγιο αισχροκέρδειας από προμηθευτές μασκών
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «υπάρχουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα Νοσοκομεία των Πατρών αλλά από σήμερα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθ’ ότι προμηθεύτηκε μεγάλη παρτίδα υγειονομικού υλικού (μάσκες κ.α.).»
Το ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ στη συνέχει καλεί το υπουργείο να παρέμβει προκειμένου «να σταματήσει η αισχροκέρδεια με τις μάσκες καθ’ ότι τα Νοσοκομεία τώρα προμηθεύονται τις χειρουργικές 1 ευρώ τη μία από ενάμιση λεπτό το Νοέμβριο 2019. 
Η αύξηση υπερβαίνει το 700%.»

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που ζητά από την κυβέρνηση η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγοντας ζητά από την κυβέρνηση:
Πρόσληψη 2000 υπαλλήλων με εξπρές διαδικασίες
• Άνοιγμα των 100 κλινών κλειστών ΜΕΘ. Δημιουργία ειδικών ΜΕΘ για βαριά περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορούν να νοσηλεύονται περιστατικά ΜΕΘ με άλλους ασθενείς.
• Επαρκή μέτρα προστασίας με την προμήθεια του κατάλληλου υγειονομικού υλικού.
• Καλύτερη διαλογή των περιστατικών στην είσοδο των Νοσοκομείων.
• Μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εργάζονται στην πρώτη γραμμή
• Λειτουργία περισσοτέρων Κέντρων Αναφοράς για εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων καθ’ ότι τα υπάρχοντα κέντρα αναφοράς δεν επαρκούν. Πέρα από τη λειτουργία κέντρου αναφοράς στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου και στο Ρίο θα πρέπει να λειτουργήσουν και στα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με την κατάλληλη υποδομή, αντιδραστήρια και στελέχωση με γιατρούς και παρασκευαστές.
• Λειτουργική ετοιμότητα των Νοσοκομείων που καταργήθηκαν το 2014 (Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινική, Λοιμωδών Θεσσαλονίκης) για να υποδεχτούν περιπτώσεις κορωνοϊού.
• Προληπτικά μέτρα μη μετάδοσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εκκλησία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου