14.4.20

Σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων το Πάσχα

Στο τραπέζι του πρωθυπουργικού γραφείου βρίσκεται ακόμα και το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα.
Αν ένα τέτοιο μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προκριθεί και τελικά εφαρμοστεί, τότε θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά τις 8, που κλείνουν τα καταστήματα.
Την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων άφησε ανοικτή και ο Στέλιος Πέτσας, όπου αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε: "Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί".
Η αναφορά σε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα "φωτογραφίζει" τις κυβερνητικές προθέσεις για ανάληψη νέων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε σπίτια και αυλές, που μπορεί να δημιουργήσουν νέες εστίες μετάδοσης του ιού, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή".
Η ενίσχυση των μέτρων για τις δύο αυτές ημέρες είναι κάτι που εξαρχής υπήρχε στα πλάνα του Μαξίμου. Ο λόγος είναι αυτονόητος: Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη, καθώς μπορεί να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση του συγχρωτισμού λόγω της γιορτής του Πάσχα, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.
Νέα μέτρα δεν αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, πλην ειδικών περιπτώσεων για παράδειγμα καραντίνες ειδικού σκοπού, όπως οι πρόσφατες σε οικισμούς Ρομά ή σε οίκους ευγηρίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου