16.4.20

Κλειστά τα κοιμητήρια τη Μεγ. Παρασκευή

Λειτουργία Κοιμητηρίων τη Μ. Παρασκευή
 
Κλειστά θα είναι την Μεγ. Παρασκευή τα νεκροταφεία όλης της χώρας μετά από ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προς όλους τους δήμους και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κατόπιν αυτού και ο δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι όλα τα κοιμητήρια του Δήμου, θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ κατά τη Μεγ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020.
Στην καθιερωμένη κάθε απόγευμα ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς  υπενθύμισε ότι τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας, οπότε παραμένουν κλειστά. Διευκρίνισε, δε, ότι θα είναι κλειστά και τη Μεγάλη Παρασκευή. «Όσο δύσκολο κι αν είναι, τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά. Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας αυτές τις ημέρες», τόνισε ο υφυπουργός.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας και κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου