4.5.11

Οικολογικό "θρίλερ" στην θάλασσα της Κορώνης !

Φόβοι για ρύπανση από τη βύθιση παλαιού βραζιλιάνικου πλοίου !
Οικολογικό "θρίλερ" εξελίσσεται γύρω από τη βύθιση ενός παλαιού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας σε μεγάλο βάθος, νότια από τη νησίδα Βενέτικο, ανοιχτά της Κορώνης. Το κατασκευής 1955 βοηθητικό πλοίο μεταφοράς φορτίων και προσωπικού με το όνομα "Ary Parreiras" βυθίστηκε, προχθές το απόγευμα, έπειτα από εισροή υδάτων, ενώ ρυμουλκείτο από τουρκικών συμφερόντων ρυμουλκό σε διαλυτήρια πλοίων, στο Αλί Αγά της Τουρκίας.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες πλωτών του Λιμενικού Σώματος φαίνεται ότι δεν έχει προκληθεί ρύπανση στην επιφάνεια της θάλασσας, ούτε βγήκαν υπολείμματα του σκάφους, που υπολογίζεται ότι βυθίστηκε σε βάθος περίπου 2.600 μέτρων στο επιβλητικό "Φρέαρ των Οινουσσών", που θεωρείται το δεύτερο βαθύτερο σημείο της Γης, με βάθη μεγαλύτερα των 5 χιλιομέτρων.
Παράλληλα ενημερώθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να επικοινωνήσει αμέσως με Βραζιλία και Τουρκία και να διαπιστωθεί εάν η μεταφορά του παλαιού πλοίου γινόταν βάσει των αρχών της Συνθήκης της Βασιλείας, αφού είχαν απομακρυνθεί από αυτό επικίνδυνα υλικά, όπως ραντάρ κ.ά.
Η σοβαρή υπόθεση απασχολεί, από προχθές το μεσημέρι, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, αφού για πολλές ώρες ο Πολωνός κυβερνήτης του με σημαία Νήσων Κουκ ρυμουλκού "Ισταν Μπουλ" προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός από τις λιμενικές αρχές, μην απαντώντας για περίπου 3 ώρες στις επίμονες κλήσεις των λιμενικών.
Οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Εικάζεται ότι το παλαιό βραζιλιάνικο σκάφος, που τα τελευταία χρόνια ήταν παροπλισμένο, "άνοιξε" και παρουσίασε εισροή υδάτων στο διάστημα του ταξιδιού από Σικελία προς τις νότιες ακτές της Πελοποννήσου, όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μετά τις επίμονες κλήσεις των λιμενικών ο Πολωνός κυβερνήτης του ρυμουλκού απάντησε, επιβεβαίωσε τη βύθιση του ρυμουλκούμενου πλοίου και ανέφερε ότι η βύθιση έγινε 10 μίλια νότια από το Βενέτικο, σε διεθνή ύδατα. e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου