5.5.11

Στον... αέρα τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα !!

ΣE πλήρη αναστάτωση βρίσκεται πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής των προγραμματισμένων πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα εξαιτίας των διαδοχικών κρουσμάτων βίας στα ελληνικά γήπεδα, τη στιγμή που οι οπαδοί του Ηρακλή βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ να μην εκδώσει στον «γηραιό» άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα! Αναλυτικά:
Από χθες το πρωί έγιναν διαδοχικές συζητήσεις για το θέμα της βίας, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο. Σε αυτές συμμετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, προκειμένου να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι τρεις άνδρες συμφώνησαν πως οι διοργανώτριες αρχές πρωταθλήματος και Kυπέλλου, Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ αντίστοιχα, δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η καταστροφική δράση των οπαδών και σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες από το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη περί πιθανών… οργανωμένων επεισοδίων, στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο αναβολής ή και ματαίωσης των πλέι-οφ, τα οποία είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν την προσεχή Κυριακή με τα ματς ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου. Πάντως, η ΓΓΑ, με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα, ξεκαθάρισε πως για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση αναβολής των πλέι-οφ. Αυτή την ώρα εξετάζονται όλες οι προτάσεις και τα μέτρα που διαθέτει η πολιτεία, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα, χωρίς επεισόδια και σχετικές εισηγήσεις θα υποβληθούν στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο». Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ, οι οποίες δεν είχαν επίσημη πληροφόρηση, δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα, ωστόσο εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο της ματαίωσης. Για τον λόγο αυτό, τα σενάρια που επικρατούν είναι είτε να υπάρξει ολιγοήμερη μετάθεση - αναβολή των αγώνων είτε να γίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αλλά... κεκλεισμένων των θυρών! Η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου!
Οσον αφορά τον Ηρακλή, η έφεσή του απορρίφθηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αντίθετα με αυτή του Πανιωνίου, ο οποίος θα αγωνιστεί και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ηρακλής, είτε θα αγωνιστεί στη Football League (πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης με ομάδα της Κατηγορίας) είτε στη Δ΄ Εθνική! «Νιώθουμε αηδία. Προμελετημένο το έγκλημα. Μας αφανίζουν», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, την ώρα που οι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις. Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκα στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η εισήγησή της είναι να διατηρηθεί, αντί του Ηρακλή, στη Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης και όχι να ανέβει μία επιπλέον ομάδα από τη Football League, όπως αναφέρει ο κανονισμός της ΕΠΟ. Μύλος...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου