6.5.11

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. Tετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιείται σήμερα, με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα για όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων.
Στις 6 το απόγευμα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς. Την Τρίτη, μάλιστα, στις 11 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.
Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Στις 10:30 το πρωί, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Πεδίον του 'Αρεως όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πανεργατικό συλλαλητήριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου