15.5.12

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ  ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mε τις ώρες να μετρούν αντίστροφα μέχρι την εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αύριο  Τετάρτη στην Αρχαία Κόρινθο, οι διοργανωτές της κορυφαίας ποδηλατικής διοργάνωσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Αθήνα για την αναλυτική παρουσίαση, του πενθήμερου  συναρπαστικού αγώνα,  που από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, τόσο για το αγωνιστικό,  όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. 
Στη συνέντευξη τύπου  έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των φορέων που συνδράμουν  στη διοργάνωση, ενώ έγινε και η επίσημη παρουσίαση των δύο από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Θανάσης Τερζής δήλωσε: 
«Eίναι χαρά μας να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση για τον Ελληνικό αθλητισμό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  επιστρέφει και εφέτος για να αποτελέσει όχι μόνο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός με συμμετοχές απ΄όλο τον κόσμο αλλά μια μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας και του φυσικού της πλούτου».
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χρυσού χορηγού του Γύρου Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος τόνισε:
«Πλησιάζουμε στην εκκίνηση  μιας αθλητικής συνάντησης που θα γίνει αφορμή να στραφούν τα μάτια όλου του κόσμου στη χώρα μας.
Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος, πέρα από ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός, παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών, τον τουρισμό και την προβολή της χώρας μας.
Αποτελεί κίνητρο για τους νέους να ασχοληθούν με ένα άθλημα, το οποίο πέρα από τον οικολογικό του χαρακτήρα, προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσει κανείς τη φύση, να αθληθεί και να μετακινηθεί με ασφάλεια χωρίς κανένα κόστος.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για δύο παραπάνω: τους δύο δικούς μας αθλητές, Γιάννη Ταμουρίδη και Περικλή Ηλία, που γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και στηρίζουμε στην πορεία τους προς τους Ολυμπιακούς του καλοκαιριού, όλοι εμείς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν κουραζόμαστε να παρέχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις σε εκείνους που μας κάνουν εθνικά περήφανους».
Ακολούθησαν χαιρετισμοί των υπολοίπων χορηγών και συμμετεχόντων φορέων.
Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ», που διεξάγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Πελοπόννησο,  συμμετέχουν  συνολικά 17 ομάδες από 14 χώρες. 
 Την Ελληνική ομάδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ απαρτίζουν οι αθλητές:  Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Δημήτρης Χαϊδεμενάκης , Αλέξανδρος Παπαδερός, Αναστάσιος Κουρμπέτης, Ιωάννης Σπανόπουλος και Νίκος Ιωαννίδης.
Η αγωνιστική διαδρομή του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας–ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ:
Τετάρτη 16 Μαΐου  1ο ΕΤΑΠ 
Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο  138 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Χιλιομόδι-Δερβενάκια-Μυκήνες –Τίρυνθα- όρια πόλης Ναυπλίου-Νέα Κίος- Μύλοι-Άστρος-Αγ. Ανδρέας-Τυρός.
Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ
Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Τυρός-Αγ. Ανδρέας-Άστρος- Κάτω Δολιανά-Τεγέα-όρια Τριπόλεως  και μέχρι Σπάρτη μέσω παλιάς Ε.Ο.
Παρασκευή 18 Μαΐου  3ο ΕΤΑΠ
Σπάρτη –Μεθώνη  135,2 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα.
Μεταφορά ομάδων οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία για διανυκτέρευση. 
Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ
Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα  149 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού  προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα-Κλειτορία.
Μεταφορά ομάδων και πληρωμάτων οδικώς στην Κόρινθο για διανυκτέρευση.
Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ
Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά)  104 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου