18.5.12

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ: «Χωρίς Μνημόνιο δεν θα πάρετε την επόμενη δόση» !!

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Μάρτιν Σουλτς, στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, απέκλεισε κάθε περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου ενώ τόνισε τις καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.
Συγκεκριμένα o κ. Σούλτς τόνισε πως δυστυχώς τα μέτρα δεν μπορούν να εξαφανιστούν αλλά θα απολαύσετε τους καρπούς των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα προσέθεσε πως οι Έλληνες πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποιες σκληρές οικονομικές αλήθειες, όπως π.χ. ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική σε πολλούς τομείς.
«Η Ευρώπη στηρίζεται στην αρχή pacta sunt servanda, δηλαδή ότι τα συμπεφωνημένα πρέπει να τηρούνται», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κάλεσε την ελληνική πολιτική ηγεσία να συνεχίσει να διατηρεί την συμφωνία.
«Μην εγκαταλείψετε το σκάφος, τώρα που ανοίγεται μια ακτίδα φωτός», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες.
«Δεν ακολουθούμε αποικιοκρατική πολιτική. Χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη. Πήρα το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει», κατέληξε ο κ. Σουλτς, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με μαθητές, γονείς και συνταξιούχους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου