14.5.12

Έκαναν το Ελευθέριος Βενιζέλος ....Καραισκάκη !!

Έγινε το "έλα να δεις" στην υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού !!
Μετά από 15 χρόνια προσμονής ο Ολυμπιακός ανέβηκε και πάλι στoν θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης. Οι ερυθρόλευκοι επανήλθαν δριμύτεροι με νέες χρυσές σελίδες ιστορίας, στον χώρο του μπάσκετ.
Τα «χρυσά μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς που ταπείνωσαν την πολυδιαφημισμένη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61, και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μετά το 1997 στη Ρώμη.
Στα Σπάτα είχαν συρρεύσει περίπου 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού, που με τύμπανα, φωτοβολίδες και συνθήματα είχαν μετατρέψει σε Καραϊσκάκη το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βγήκαν από τις αφίξεις, αλλά όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις από την πύλη 7 των εμπορευμάτων. Μόλις το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού έγινε αντιληπτό από τον κόσμο της ομάδας έγινε το «έλα να δεις».
«Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», «Θρύλε ολέ ολέ» και πολλά άλλα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που από νωρίς είχε φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους πορθητές της Πόλης.
Οι παίκτες των Πειραιωτών, οι οποίοι έβλεπαν από τα παράθυρα του πούλμαν τις εκδηλώσεις λατρείας από τους φιλάθλους τους απολάμβαναν την κάθε στιγμή, ενώ κάποιοι άλλοι τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρίντεζης που πέτυχε το «χρυσό» δίποντο, Παπανικολάου και Μάντζαρης βγήκαν στην οροφή του πούλμαν και, κρατώντας μία σημαία της ομάδας τους, πανηγύρισαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μαζί με τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.
Στη συνέχεια, μετά από απαίτηση των οπαδών της ομάδας του Πειραιά ο Ντόρσεϊ βγήκε κι αυτός στην οροφή του πούλμαν και εμφάνισε την κούπα.
Τα πρόσωπα των παικτών του Ολυμπιακού έλαμπαν από χαρά, ενώ οι φίλοι της ομάδας γεμάτοι περηφάνια δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να φωνάζουν τα ονόματα των παικτών, καθώς και αυτό του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Του πρωτομάστορα της επιτυχίας των «ερυθρόλευκων», ο οποίος σημειωτέον είχε οδηγήσει τους Πειραιώτες και στην κατάκτηση του πρώτου τους τροπαίου το 1997.
Τα πανηγύρια των Πειραιωτών φυσικά δεν θα σταματήσουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είχαν κατεύθυνση στο ΣΕΦ, προκειμένου να συνεχιστούν τα επινίκια των πρωταθλητών Ευρώπης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου