31.1.13

Ανοίγει βεντέτα κυβέρνησης-ΚΚΕ- Στο αυτόφωρο 35 μέλη του ΠΑΜΕ

Αποφασισμένη να υπερκεράσει οποιαδήποτε «εμπόδια» για να πετύχει τις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει εμφανίζεται η κυβέρνηση, με τη σύλληψη μελών συνδικαλιστικής οργάνωσης την ώρα που πραγματοποιούσαν «κατάληψη».
Η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμα επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση στη λογική του «νόμος και τάξη» που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση στέλνει καταληψίες του ΚΚΕ στον εισαγγελέα, με την επιμονή αυτή να «ανοίγει» βεντέτα ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια που υποστήριξε πως «ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974-1975 μέχρι σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε αυτοί λέγονται καταλήψεις, είτε αυτοί λέγονται μεταναστευτικό, είτε μιλάμε για το άγος της Marfin. Όλα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Και ο δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνο ένας, η εφαρμογή των νόμων προς όλους».
«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας και πρόσθεσε: «Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους».
Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ έξω από τη ΓΑΔΑ
Οι προσαγωγές των 35 καταληψιών-μελών του ΠΑΜΕ που έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας εξελίχθηκαν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές -τις οποίες οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά.
Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε πολλές εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ να βρεθούν, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες που θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα.
Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος προέβη σε διάβημα προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η... εισβολή στο υπουργείο Εργασίας
Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας και κατευθύνθηκαν στον 8ο όροφο, όπου είναι το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να τον συναντήσουν. Εκείνος αρνήθηκε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φυγαδεύτηκε, και σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΜΕ και σε αστυνομικούς των ΜΑΤ -όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να προχωρήσουν σε προσαγωγές.
Μάλιστα, η πλευρά του υπουργείου Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φαίνονταν οι καταστροφές που σημειώθηκαν στο χώρο που βρίσκονταν οι συνδικαλιστές, με τον κ. Βρούτση να σημειώνει πως «η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων».
«Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν όμως ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα
Άμεση ήταν η απάντηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, που απαντώντας στον υπουργό Εργασίας του ζήτησε «να φέρει το βίντεο, να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, και δικαίως, για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές».
«Όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Και δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί αυτό το πράγμα» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου