1.2.13

Από Δευτέρα η χορήγηση από ΟΑΕΔ των ειδικών επιταγών Training Voucher

ΞΕΚΙΝΑ την ερχόμενη Δευτέρα η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ των ειδικών επιταγών Training Voucher για κατάρτιση και πιστοποίηση 36.636 ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
 Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους για την υλοποίηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στον διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr αναρτήθηκε το τροποποιημένο μητρώο ωφελουμένων, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας και την κάλυψη των κενών θέσεων από τον αρχικό πίνακα επιλαχόντων, με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης, οι οποίοι ανέρχονται σε 36.636 και οι επιλαχόντες 17.879 άτομα.  Το Training Voucher αφορά τη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους παρόχους.

Οι νέοι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης καλούνται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (Training Voucher). Οι επιταγές κατάρτισης εκδίδονται και χορηγούνται στους ωφελούμενους από τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (ΚΠΑ2).

Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης γίνεται μετά την εγγραφή του ωφελούμενου σε ΚΕΚ - μέλος του Μητρώου ΚΕΚ με την υποβολή από αυτό δήλωσης έναρξης προγράμματος κατάρτισης με συμμετέχοντα τον ωφελούμενο. Κάθε ωφελούμενος υποχρεούται να ενεργοποιήσει την επιταγή κατάρτισης εντός έξι μηνών από την παραλαβή της.

Οι άνεργοι που επιλέγονται λαμβάνουν μια επιταγή κατάρτισης με την οποία θα πληρωθεί το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Κάθε ωφελούμενος, εφόσον ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία 500 ευρώ.

Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στον ωφελούμενο θα γίνει από τον ΟΑΕΔ με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του ωφελούμενου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ο οποίος θα έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής που υποβάλλει ο άνεργος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου